fbpx

Настоящите „Общи условия“ уреждат взаимоотношенията между „Стършел и половина ООД„, наричан по-долу Starshel.bg от една страна и потребителите на електронни (интернет) страници и услуги, намиращи се на домейн www.Starshel.bg (наричан по-долу сайт). Моля внимателно прочетете тези условия, преди да използвате този сайт. Ако използвате този сайт се счита, че приемате и сте съгласни с тези условия. Ако НЕ ПРИЕМАТЕ тези условия, моля не използвайте този сайт.

Тези условия обвързват всички потребители. С натискането на всеки един обект, линк или бутон, разположени на страниците на Starshel.bg (с изключение на линка към настроящите „Общи условия“), потребителят се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва тези „Общи условия“.

ПОРЪЧКИ

Поръчки направени чрез сайта на Starshel.bg се приемат 24 часа, 7 дни в седмицата, включително в почивните дни и в дни на официални празници

ЦЕНА НА ПОРЪЧКАТА
Всички цени в онлайн магазина с с включено ДДС, не подлежат на промяна от момента на поръчване до момента на заплащане. Към цената на поръчката се добавя и цена за доставка. Starshel.bg има правото да променя цените обявени в сайта без предварително уведомяване на потребителите. При допуснати технически грешки при публикуване на цените Starshel.bg има правото да откаже поръчката и не дължи обезщетение по никакъв начин на потребителя. Starshel.bg се задължава да върне сумата, ако тя е била предварително заплатена.

ПРОБЛЕМ ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА
Проблеми при изпълнението на вашата поръчка могат да възникнат поради някоя от следните причини:

 1. Една или всички от поръчаните стоки не са в наличност; в този случай ние ще установим контакт с вас в най-кратък срок.
 2. Не е извършено плащане (забавяне на плащането) от страна на потребителя, ако е избрал банков превод.
 3. Потребителят е посочил грешен или непълен адрес за доставка.
 4. Липса на телефон за контакт с потребителя.

При възникване на проблеми с доставката по наша вина всички допълнителни разходи са за наша сметка. Във всички останали случаи последващо изпращане на пратката ще бъде за ваша сметка.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ
Плащане с банкова карта: онлайн плащане с Вашата дебитна или кредитна карта, благодарение на системата за онлайн картови разплащания Stripe. Ако е успешно, плащането се отразява автоматично на момента и поръчката Ви бива одобрена веднага.

Банков превод: след завършване на поръчката, на посочен от Вас e-mail адрес ще получите инструкции за плащане. При избора на този начин на плащане, поръчката се обработва и изпраща, едва когато е отчетено плащането по сметката на Стършел и половина ООД

ГАРАНЦИЯ
Starshel.bg поема гаранция за дефекти и несъответствия по стоката при доставка. Клиентът е длъжен да провери стоката веднага при получаването. В случаи на несъответствие или дефект има право на рекламация и връщане на стоката в 7 дневен срок, считано от датата на получаване.

При проблеми, моля обръщайте се без притеснения към екипа на Starshel.bg и ще направим всичко възможно, за да Ви помогнем.

ИЗПОЛВАНЕ НА ВАЧУЕР И КОД ЗА ОТСТЪПКА

Следните по-долу условия се отнасят за изполването и прилагането на ваучери за отсъпки

– Ваучер за остъпка този вид ваучери може да получите в определена наша кампания, като подарък от нас за Вас. Стойноста на ваучера ще бъде изписана върху него

 • Вашия ваучер подарък от Starshel.bg може да използвате за пазаруване в онлайн магазина ни www.Starshel.bg.eu
 • За да използвате ваучера е необходимо да сте регистриран потребител. След като изберете желаният/желаните от Вас артикул/и, кликнете на КОШНИЦА  изберете опцията „Изполвай ваучер за подарък“.
 • В случай, че дължимата от Вас сума надвишава сумата на ваучера, то разликата трябва да бъде заплатена по избран от Вас начин /онлайн плащане с карта или банков превод/
 • В случай, че дължимата от Вас сума не надвишава сумата на ваучера, то остатъка от наличността на ваучера не може да Ви бъде възстановена или използвана на по-късен етап, т.е. ваучерът може да се използва еднократно
 • След изтичане на валидността на ваучера, сумата по него не може да бъде използвана
 • Наличността по ваучера не може да бъде трансферирана по други ваучери или заменяна за пари
 • Ваучери за отстъпка предоставен в промоционална кампания на Starshel.bg НЕ могат да бъдат прилагани за артикули с вече намалена цена, за плащане на доставка и всякакви други услуги с добавена стойност.
 • Starshel.bg не носи никаква отговорност в слуайте, когато ваучера е използван без Ваше позволение и знание
 • Starshel.bg си запазва правото да деактивира ваучери, при съмнение същия да е бил обект на кражба или придобит по някакъв друг незаконен начин, както и ако е бил използван неправомерно и против общите условия за ползване на ваучерите
 • Ваучерите за отстъпка от Starshel.bg се издават от фирма Стършел и половина ООД

 

ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ

Потребителят има право да разглежда, поръчва и получава продукти от сайта по реда и условията, посочени в него.

Потребителят има право да се информира за състоянието на своята поръчка.

Потребителят има право на доставка на заявения продукт(и), на заявения адрес за доставка, след заплащане на продажната цена по реда, указан в сайта.

Потребителят е длъжен да заплати цената на поръчката си според обявения в сайта начин.

Потребителите на сайта нямат право да разпространяват, променят (редактират), копират (освен за нетърговски, лични цели), предават, излагат, възпроизвеждат, репродуцират, публикуват, създават вторични материали, прехвърлят, продават или по какъвто и да е друг начин използват съдържание на сайта без изричното писмено разрешение на Starshel.bg.

Потребителят се задължава при ползване на услугите да не нарушава и да зачита правата и свободите на гражданите, съгласно Конституцията, законите на Република България и международни актове, по които тя е страна, правилата на морала, добрите нрави и Интернет етиката при ползване на предоставяните от Starshel.bg услуги.

Потребителят се задължава да уведомява незабавно Starshel.bg и съответните власти за всеки случай на извършено или открито нарушение при използване на предоставяните услуги.

Потребителят се задължава да не извършва злоумишлени действия.


ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА Starshel.bg

Starshel.bg няма задължението и обективната възможност и не контролира начина, по който потребителите използват предоставяните услуги.

Starshel.bg има право, но не и задължение, да запазва материали и информация, използвани/разположени на сървъра на Starshel.bg или направени достояние на трети лица от потребител, и да ги предоставя на трети лица и съответните държавни органи в случаите, когато това е необходимо за запазване правата и законните интереси, собствеността и сигурността на Starshel.bg, както и на трети лица, в случаите на предявени искове във връзка с нарушаване на техни права по повод на използвани или разпространени информация или материали, както и в случаите, когато материалите или информацията са изискани от държавни органи, по силата на изрична законова разпоредба.

Starshel.bg има право по всяко време, без уведомяване на потребителя, когато последният ползва услугите в нарушение на настоящите условия, както и по преценка на Starshel.bg, да прекратява, спира или променя предоставяните услуги. Starshel.bg не носи отговорност спрямо потребителите и трети лица за претърпени вреди и пропуснати ползи, настъпили вследствие прекратяването, спирането, променянето или ограничаването на услугите, изтриването, модифицирането, загубването, недостоверността, неточността, или непълнотата на съобщения, материали или информация, пренасяни, използвани, записвани или станали достъпни чрез Starshel.bg.

Starshel.bg може да осигури публикуване в тематичните рубрики на магазина на хипер-връзки към други Интернет страници и ресурси. Starshel.bg не носи отговорност за претърпени вреди и пропуснати ползи, произтекли във връзка с използването, достъпа или достоверността на тези материали и съдържание. Потребителят носи пълна отговорност за всички причинени вреди на Starshel.bg и трети лица вследствие използване или достъп до тези Интернет страници и ресурси.

Starshel.bg не носи отговорност за вреди, причинени върху софтуера, хардуера или телекомуникационните съоръжения или за загуба на данни, произтекли от материали или ресурси, търсени, заредени или използвани по какъвто и да било начин посредством предоставяните услуги. Съветите, консултациите или помощта, оказани от специалистите и служителите на Starshel.bg във връзка с ползването на услугите от потребителите, не поражда каквато и да било отговорност или задължения за Starshel.bg.

Потребителят е длъжен да обезщети Starshel.bg и всички трети лица за всички претърпени вреди и пропуснати ползи, включително за всякакви разходи и платени адвокатски възнаграждения, настъпили вследствие на предявени искове и/ или платени обезщетения на трети лица във връзка с Интернет страници, хипер-връзки, материали или информация, които потребителя е използвал, разположил на сървъра, изпращал, разпространявал, направил достояние на трети лица или направил достъпни чрез Starshel.bg в нарушение на закона, настоящите Условия за ползване, добрите нрави или Интернет етиката.

Starshel.bg има право ежеседмично да праща писмо с новини до потребителите на сайта. Това писмо съдържа в себе си актуални промоции, нови продукти, новини за предстоящи празници, свежи идеи за подаръци и др. Starshel.bg няма право да изпраща това писмо до потребители, които категорично са заявили, че не желаят да го получават.

ВРЪЩАНЕ НА ВЕЧЕ ЗАПЛАТЕНА И ПРИЕТА СТОКА

За да върнете стока, закупена от нас, е необходимо:

 • върнатата стока да е в добър търговски вид, което включва: оригинална опаковка/кутия, непремахнати етикети и стикери, да не е прана, гладена и носена;
 • да не са нанесени повреди причинени от неправилна експлоатация.

Важно: Транспортните разходи за връщане/замяна на стока се поемат от клиента.

Инструкции за връщане на продукти:

– Попълнете формата за връщане на продукти

– След като сте попълнили коректно формата за фръщане на покупка, наш сътрудник ще се свърже с Вас за да доуточним подробностите и/или ще получите директно на e-mail адрес, посочен от Вас във формата адрес и лице до което да изпратите стоката. 

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА СУМА
Възстановяването на сума за закупен продукт става след приемане на пратката от наша страна, след като се уверим в нейната цялост! Възстановяването на сумата става по същия начин, по който е получено плащането – по Вашата картата или банковата сметка.

Важно: ИЗПРАТЕНИ ПРАТКИ ЗА ПЛАЩАНЕ С НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ ИЛИ НЯМА ДА БЪДАТ ПРИЕМАНИ

ИЗМЕНЕНИЕ НА ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ

Условията за ползване могат да бъдат променяни по всяко време от Starshel.bg, като същото се задължава да уведоми потребителя за промени в Условията за ползване, като публикува в сайта съобщение за измененията и даде достатъчен срок за запознаване с тях. В дадения срок, ако потребителят не заяви, че отхвърля промените, то той се счита обвързан от тях. В случай, че потребителят заяви в срока, че не е съгласен с промените, то Starshel.bg има право веднага да спре или прекрати предоставянето на услугите към потребителя, като възникналите до този момент задължения подлежат на изпълнение.


УВЕДОМЛЕНИЯ

Доколкото изрично не е указано друго, всички уведомления, свързани с предоставяне на услугите чрез сайта се извършват на телефоните/ адресите за контакти, обявени на видно място в сайта и респективно на посочените телефон/ адрес за контакт на потребителя. Направените по този начин уведомления се считат за надлежно получени до доказване на противното.

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН (NEWSLETTER)

При регистрация на профил в уеб сайта, всеки потребител отбелязва дали жела или не желае да получава информационен бюлетин съдържащ полезна информация свързана с уеб сайта, информация като: нови колекции, нови продукти, намалени продукти, оферта на седмицата, на деня и прочие, изготвени от екипа на Starshel.bg. Информацията съдържаща се в бюлетина е изключително полезна, тъй като предлгани в магазина продукти са в ограничени количества. Всеки потребител, изявил желание да получава информационен бюлетин, има възможност да прекрати получаването му по всяко време, чрез линка намиращ се в най-долната част на информационния бюлетин.

Потребители, пазаруващи като гости се абонират автоматично за получаване на информационен бюлетин. По всяко време може да промените това, чрез линка намиращ се в най-долната част на информационния бюлетин.

Имейлите събрани при регистрация за информационния бюлетин няма да бъдат разкривани и/или продавани на трети страни.

Помощни връзки:

Вашето съгласие

Сългасявайки се с общите условия на онлайн магазина Starshel.bg, декларирате че сте прочеили и се съгласявате и с общите условия по бонус програмта.

Собственикът на Starshel.bg има право по всяко едно време да промени Общите условия без предупреждение, като се задължава да публикува на видимо място в сайта промените.