fbpx

Конкурс “Зимни празници”

Здравейте, приятели,

Летните жеги вече ги позабравихме, златната есен отмина, вече свършва хубавото време. Зимата обаче не значи само студ и големи сметки – зимните месеци са с най-много празници на глава от населението!

А това е повод да обявим и темата на новия ни конкурс:

ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ

 Напишете и ни изпратете кратък хумористичен разказ (до две странички), весел фейлетон, смешно стихотворение, нарисувайте карикатура – за всякакви забавни и комични зимни случки и приключения!

Изпращайте творбите си на адрес

София 1000, пл. „Славейков“ № 4,

в. „Стършел“, за конкурса

Или на електронна поща

starshel.priateli@gmail.com 

Най-добрите ще бъдат публикувани на страниците на „Стършел“, както и в блога на конкурса – https://starshelite.blog.bg/ .

Всички текстове и рисунки, публикувани в „Стършел“ ще бъдат хонорувани, а победителят в конкурса ще получи грамота и парична награда от сто лева.

Крайният срок за получаване на забавните ви истории е пролетното равноденствие!

А не на шега лауреатът ще бъде обявен в първоаприлския ни брой!

Очакваме ви!

Related Posts

ТАЙНАТА ИСТОРИЯ НА ПАМЕТНИКА

Писателят Алек Попов, автор на сатиричните романи „Мисия Лондон”, „Сестри Палавееви”, „Мисия Туран” , е новият носител на Националната награда за хумор и сатира „Райко Алексиев”, която се връчва на всеки три години от Община Пазарджик. Досегашни носители на наградата са били Радой Ралин, Марко Ганчев, Васил Сотиров, Михаил Вешим, Мирон Иванов /посмъртно/, Георги Мишев, Георги Спасов и Румен Белчев....

ИЗНАСЯМЕ ОЛИГАРСИ В ДУБАЙ

Колко мечки има в България? Не се знае. Изпълнителната агенция по околната среда дава много малък брой мечки – по последни данни 364. Друга изпълнителна агенция – тази по горите, базирайки се на мониторинг на ловците, дава 4 пъти повече мечоци, мецани и мечета. В крайна сметка никой не знае, но и не се знае знае ли се. А това...

Гатанка: Мъничко, черничко, върви и дрънчи. Що е то? Отговор: Мравка отива за бира!

Next Post

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име