fbpx
От категория: Каква стана тя

ЗА ПРОМЯНА В КОНСТИТУЦИЯТА!

Имам предложение за промяна в глава 10 на Конституцията. В тази глава  член 164 се отнася до герба. Предлагам лъвът, изобразен на щита, и лъвовете, които го поддържат, да бъдат заменени с магарета.

Хиляди години човек използва магарето като помощник в работата си. Е, малко инатлив и своенравен понякога, но в повечето случаи верен приятел. И за тези хиляди години човек не е успял да впрегне две магарета в една каруца. Впрегнати те се ритат, хапят едно друго, а каруцата не помръдва. Нещо, което видяхме в работата на последния парламент, записал се в историята с рекордно кратък живот.  В резултат от опитите да се състави правителство партиите и коалициите се държаха като описаните магарета. Затова каруцата България остана някъде в някоя локва на криволичещ коларски път.

И ако това се повтори след следващите избори, ще има да гледаме как Skoda и Dacia хвърчат по магистралите. Други марки автомобили-символи не искам да споменавам, защото тях отдавна сме ги изпуснали от поглед…

Колкото до магарето, то много прилича на нас, българите. Търпеливо, инатливо, издръжливо на всичко. Докога ли?…

Константин Иванов
София

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

ГЛУПОЛАНДИЯ СРЕЩУ НИДЕРЛАНДИЯ

България не, но преди няколко години аз лично влязох в Шенген. Стъпих в селцето на река Мозел, разположено на три граници – френска, германска и люксембургска. Тук през 1985 г. на един речен кораб е подписано споразумение за отпадане на границите между европейските страни и така малкото люксембургско село става синоним на свободно придвижване за гражданите на Европа. От доста години...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име