fbpx
От категория: Каква стана тя

ЗАВОД ОТ БОЙКОВИ СЪНИЩА

Бе съобщено, че Сърбия започна производство на руската ваксина Спутник в свой завод. Това е първият европейски производител на препарата извън самата Русия. Следващата европейска държава, която ще произвежда Спутник, е Италия. Тя вече има подписан договор с руснаците и само чака одобрението на ваксината от Европейската агенция за лекарствата, за да започне производството. А какво е положението у нас?

Едва ли някой помни, че на 20 март, по време на една от обиколките си из страната, Бойко Борисов обеща светло ваксинационно бъдеще не само на България, но и на цяла Европа. Тогава той гордо съобщи: С 16 месеца сме изпреварили всички, имаме готов завод, вече монтираме машините и ще спасим милиони европейци с производството на ваксини срещу Ковид-19. Докато другите мислят тепърва да строят такива заводи, ние за 16 месеца ще произведем стотици милиони ваксини и ще залеем с тях целия свят.

От тази словесна еуфория останаха неизяснени няколко „дреболии”: какви ваксини ще произвеждаме, имаме ли договори  с притежателите на техните патенти, имаме ли разрешение от Европейската агенция за лекарствата за производството им у нас. Дори специалист като доц. Ангел Кунчев не беше наясно какво точно, кога и как ще произвежда нашият митичен завод. Вече минаха почти 3 месеца от бомбастичните обещания, но вместо ние, изпреварилите с 16 месеца другите, да ги залеем с ваксини и да печелим, другите бълват ваксини и печелят, въпреки че са изостанали от нас. Изостанали, но само според Бойко Борисов. А истината е, че изостаналите сме ние. Защото само с гръмки обещания нищо не се произвежда.

Борис Чоев

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

Абонамент`2023

Остават броени дни до края на абонаментната кампания - имате възможност да направите абонамент за "Стършел" във всички пощенски станции, в редакцията на вестника или онлайн само до 15 декември! Всички подробности можете да намерите на https://www.starshel.bg/abonament/  Не чакайте последния момент, за да не изпуснете влака!

Продължете

Орден с име на салам

З-з-знак ни дадоха от президенството – наградиха с най-високия орден „Стара планина” не кого да е, а мултака Николай Вълканов, дясна ръка на баш-мултака Илия Павлов, застрелян от неизвестен извършител. И от най-високото място в държавата ни казаха в прав текст: ДС пак е тук и пак ви управлява! Ето какво пише в Уикипедия за  групировката Мултигруп:  „През 90-те години на...

Продължете

ЕДИН ЗАДРЪСТЕН КАЗУС

В Сатиричния театър „Алеко Константинов” от известно време се играе спектакълът „Една задръстена звезда” от Слав Танев и Боряна Иванова. Режисьор: Калин Сърменов. Режисьорът сигурно е този, но за авторите на текста не е сигурно. По-вярно ще е да се каже, че автор на пиесата е нашият колега, стършелът Йордан Попов, напуснал ни в края на 2015. Малко предистория: През 2015...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име