fbpx
От категория: Разкази за всеки ден

ЗДРАСТИ, ЧОЧИ!

Аз и жена ми много се обичаме! Ние сме младо семейство. Сигурни сме в любовта си и си имаме пълно доверие един на друг. Даже си знаем и паролите за фейсбука. Това ще рече, че по сегашните стандарти нямаме тайни един от друг…

*****

Цялата тая семейна идилия изведнъж се изправи пред сериозно изпитание. Както повечето нощи, и тая спяхме. Беше един и половина

Жена ми спеше.  Ако някой я събуди нощем, е ужасно кисела. Та, в тишината изведнъж просветна и изпищя телефонът ми. Стаята се освети от включилия се дисплей и се чу тънкото “пи пи”. Кой, по дяволите, ми праща съобщение в един и половина през нощта?! Номерът ми го има на разни места в интернет и реших, че може да е някой от нетърпеливите клиенти, които искат да се консултират с мен по всяко време. Докато се терзаех кой ли ми пише, телефонът изпищя втори път: “пи пи”.

Реших, че ще стана да пия чаша вода и ще проверя кой се е сетил за мен. Погледнах дисплея и… “Здравей, Чочи… много ми липсваш, искам да сме пак заедно!“

Ама аз не съм Чочи, аз съм Жоро и нямам идея чий е този непознат номер. Животът ме изправи пред невъзможна дилема, ще обясня защо.

Както казах в началото, с жена ми си имаме доверие и си казваме всичко. При това положение как се обяснява любовен sms в 1:30?  Нелепо е: тя спи, мрази да я събуждат, ама наистина мрази, а ако я събудят, мрази целия свят и аз, за да съм честен в любовта ни, я будя и є казвам, че някоя неизвестна ми се обяснява в любов, докато тя спи. Преди да се освести, може вече да ме е пратила в гаража, при кучето.

Кой нормален човек ще буди жена си в 1:30 часа, за да є каже, че е получил любовен sms, обаче той не е от неговата любовница! Звучи абсурдно на пръв поглед, но тук идва вторият проблем – какво се случва, ако жена ми не е спяла и е чула съобщението. Две изписквания на телефона посред нощ, аз ставам, уж отивам да пия вода, а всъщност водя таен живот. Под тайното кодово име “Чочи”.

На сутринта ще ме попита уж разсеяно:

– През нощта става… че ти звъня телефонът?

И аз какво ще кажа – ми да, обясняваше ми се в любов една, ама не е нищо сериозно, това ни е първият sms и аз не є отговорих.

Звучи нелепо, нали?

Ще рискувам и ще кажа на жена си за случката. Тук идва тънката част – защо съм чакал чак до сутринта, за да споделя какво се е случило през нощта? Може жена ми да ме издебне, като заспя, и да прочете съобщението, а на сутринта да чака версията ми.

Абе, вие луди ли сте? Как може да получа толкова абсурден sms, който да доведе до 10 минути размисли в тоалетната, в съзерцание на телефона!

Ей сега стана още по-лошо… Защо седя толкова дълго в тоалетната? Не ще да е от проблеми с простатата (млад съм и тя не ме алармира), явно правя нещо друго и какво ли може да е то!?

В тая ситуация, ако бяхме в екшън филм, лошият полицай щеше да ми каже – “момче, по този начин с нищо не си помагаш”, след което да добави: “ако не им кажеш всичко, Чочи, те чакат много нощи на дивана”. Хората си мислят, че ако мъж си мисли за лош полицай в два през нощта в тоалетната, то това ще е еротична фантазия, а не кошмар с жена му, която му вика Чочи….

*****

В 3:27 сутринта написах sms до жена си: „Мила, това се случи! Честна дума! Ако ще ме гониш, да знаеш, че много те обичам! Прости ми! С любов – мъж ти Жоро!“

И като го написах това финалното “Жоро”, си викам – Жоро, Чочко… дали пък не може Чочко да е умалително на Георги? Не мога повече, спи ми се, утре съм на работа. Лягам си! Ако ще е развод, поне да поспя малко. На сутринта, като стана, всичко вече ще е свършило. Жена ми ще е прочела написаното и ще е взела решение, а аз просто ще го приема.

Лека нощ!

Георги ВЪЛЕВ

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

СТОКОВАТА БОРСА НА СИНА МИ

Миналата седмица от правителството ми се обадиха да погледна Плана за възстановяване на лаптопа, преди правителството да подаде оставка, за да спазим сроковете. За да кротува 2-годишният ми син, му дадох телефона. За няма и два часа оправих всички критични грешки, дадох детайлно насоки какво да включат още и накрая си взех телефона от детето. Оказа се, че нашият влязъл в...

Продължете

КОНКУРС “ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ”

ПРАЗНИЧНО КАФЕ Пенсионерският клуб беше саморъчно направена постройка пред блока, вътре с печка кюмбе и чистак новичка машина за кафе, подарена от внука на дядо Марин – клубния председател. Тя бе от най-модерните, които сами мелят кафе, сами правят всичко, даже и говорят на няколко езика. Старците така употребиха машината, че тя заговори на китайски и когато трябваше да й се...

Продължете

Докато на Борисов му е много „вътрешно”, Иванчева е вътре

На пръв поглед между двата случая има общи неща – подхвърлени пачки евро и златни кюлчета в чекмеджето на нощното шкафче на единия и 70 хиляди евро в автомобила на другата. Обстоятелство, доказало безпощадно ясно, че паричната единица на еврозоната вече се е наложила като универсално разплащателно средство в определени среди на висшето общество, докато депутатите все още умуват дали да...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име