fbpx
От категория: Разкази за всеки ден

ВЪЗДИШКА И СЪЛЗА РАНО СУТРИН

Интересна и полезна е всяка минута, прекарана със сутрешното телевизионно шоу за лайфстайл, коучинг и дроб сарма “Хей, приятелки!” Ето и сега на атлазения диван за събеседници седи развълнувана жена, а от съответния диван отсреща я изпива с очи емпатичната водеща.

– Искам да споделя с любимото си предаване и с вас като жена с жена какво ми дойде до главата!

– Слушам ви, мила, тук сте сред приятелки!

– Ох, благодаря ви, че проявявате разбиране! Не като моя грубиян!

– На какво неразбиране сте жертва, мила?

– Ревнува ме! Мен, дето съм като жрица на домашното огнище!

– Не го е срам! Защо се е изложил така?

– Защото снощи се прибра ден по-рано от риболов и в семейната ни спалня откри мъж!

– И веднага обвинения, нали!

– Моля ви се, даже на бой налетя, на невинния човечец!

– А вие обяснихте ли му какъв е случаят?

– Обясних му, разбира се, обаче увира ли му на мъж главата!

– И какъв беше случаят, мила?

– Ще ви разкажа, защото вие ще ме разберете! Значи, моят като отиде на язовира, и самотата ме похлупи като саркофаг! Знаете как е!

– Безкрайно сами сме в този студен свят, мила!

– Точно така! Самота, липса на любимия човек, ужас! И тръгнах на шопинг терапия, обаче нали сме хора средна ръка, отидох в магазин за дрехи втора употреба. И там видях един шлифер, ама страхотен, отзад с шлиц, по реверите оверлог и на яката, така, мотивче, и съвсем като нов! Тъкмо като за моя, за него се сетих, като видях шлифера, казах си: “Я да му го взема на моя мил съпруг да се зарадва, като се върне от язовира!” И веднага го грабнах и право вкъщи!

– Какъв красив жест към спътника в живота, мила!

– Не заслужава той, ама хайде! Обаче чакайте да ви кажа вкъщи какво се оказа! Тръгнах да слагам шлифера на закачалка, та да го прибера в гардероба, а вътре нещо помръдна. Погледнах – мъж!

– А така! В шлифера?! Какъв мъж?!

– Мъж, който е притежавал шлифера, преди жена му да го продаде в магазина за дрехи втора употреба!

– И как се беше оказал вътре мъжът, след като е продаден шлиферът?

– Ами много естествено, много човешки! Станало му студено и под ръка му бил шлиферът, та го облякъл. И като го облякъл, постоплил се и задрямал. И в това време жена му решила, че шлиферът й е омръзнал, да гледа все в него мъжа си и го взела, без да забележи, че мъжът й е вътре, и го продала в магазина втора употреба.

– Звучи куриозно, но напълно възможно!

– Нали! А моят ревнивец “Какъв е този мъж?! Защо е гол?!”

– А той защо е бил гол, мила?

– Защото преди да облече шлифера, се съблякъл да прави въздушни бани. У тях си е човекът, ще се съблече! Обаче, както вече споделих, му станало студено, нали е гол, случва се и облякъл шлифера!

– А вашият вдига скандали!

– Моля ви се, мъже, скандалджии! Защо бил гол, защо бил в леглото! Ами точно защото е гол, е в леглото! Да не мръзне човекът! Аз окачих шлифера в гардероба, а той, за да не мръзне, легна в семейната ни спалня и се зави! И аз, забележете това, през цялото време мижах!

– Съхранявали сте семейната чест на онзи ревнивец!

– Мъже! Разбират ли нещо от съхраняване на семейна чест!

– Какво стана в крайна сметка, мила?

– Голям скандал имаше! Моят налита на бой, онзи го успокоява, аз кърша ръце и рева! Но накрая хепиенд! Оказа се, че голият също е рибар, заприказваха се с моя за въдици и червеи, моят му даде едни стари панталони и една риза и двамата отидоха на язовира! Пък аз дойдох в любимото си предаване да търся разбиране и съчувствие!

– Имате ги и двете, мила!

Въздъхнах облекчено, изтрих сълза и смених канала, защото след рекламите в “Хей, приятелки!” следваше дискусия на тема “За и против черния дроб в дроб сармата”, което си е чиста загуба на време, защото знайно е, че на черния дроб не му е там мястото.

Весел ЦАНКОВ

 

 

 

 

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

ГЛУПОЛАНДИЯ СРЕЩУ НИДЕРЛАНДИЯ

България не, но преди няколко години аз лично влязох в Шенген. Стъпих в селцето на река Мозел, разположено на три граници – френска, германска и люксембургска. Тук през 1985 г. на един речен кораб е подписано споразумение за отпадане на границите между европейските страни и така малкото люксембургско село става синоним на свободно придвижване за гражданите на Европа. От доста години...

Продължете

Абонамент`2023

Остават броени дни до края на абонаментната кампания - имате възможност да направите абонамент за "Стършел" във всички пощенски станции, в редакцията на вестника или онлайн само до 15 декември! Всички подробности можете да намерите на https://www.starshel.bg/abonament/  Не чакайте последния момент, за да не изпуснете влака!

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име