fbpx
От категория: Каква стана тя

ТАКВАЗ НИ РАБОТА ДОШЛА…

Когато каруцата е в калта, обикновено се сещаме, че съединението прави силата. Всъщност – сещаме се за него едва когато каруцата затъне. И започваме да викаме неволята.

Неволята идва и пита професионално – и какво правим сега?

Ами – казваме, сега ще се наложи да се съединяваме, за да вадим каруцата.

И с кого ще се съединявате, пита неволята.

Е, тук започват проблемите.

Ние, казват едните, ще се съединим с останалите само при условие, че бутаме каруцата наляво.

Що пък да е наляво, сърдят се ония, от другата страна, наляво е още по-голяма кал, и хич не ни давайте акъл, знаем ви на вас акъла, лява ръка – десен джоб, малоумници, имате го колкото да фалирате банките и оберете парите на електората!

Колеги, обаждат се трети, нужна е заедност, за да излезем от тоя батак, хайде, разберете се вие кой накъде ще бута, ние няма да пречим, само ще ви гледаме сеира.

Вас  пък кой ви пита – крясват им и се дръпват по-настрани, защото никой не иска да го виждат заедно с онези, които си ограждат плажчета по морето и в свободното си време проектират язовири, които няма с какво да се напълнят.

Важно-важно идва някакъв, сподирен от мома с телефон на клечка, и обяснява, че без неговата експертиза тая работа няма как да стане, ето, той е готов да даде двама-трима от своите да побутнат, макар че ако питат него, по-добре е да бяха го оставили той да извади каруцата.

Всички гракват, че не друг, а той и неговите двама-трима са ни набутали в калта и да не знае много-много. Оня се обижда, момата прибира клечката и телефона, фръцват се и си отиват.

Тая каруца плаче за реформа – разсъждава група интелектуалци. – Онова колело там трябва да дойде тук, а това тук – да отиде там. С тая нереформирана каруца сме за никъде.

Да ви умрем на реформите – викат им, – вие се радвайте, че ви пуснаха  изобщо в каруцата, трайте сега, да не стане като миналия път!

Никой не иска да си спомня какво е станало миналия път, но ние си знаем – и миналия път беше същото.  Такваз ни работа дошла, да теглим заедно кола…

Който си има кола – тегли…

Румен Белчев

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

ГЛУПОЛАНДИЯ СРЕЩУ НИДЕРЛАНДИЯ

България не, но преди няколко години аз лично влязох в Шенген. Стъпих в селцето на река Мозел, разположено на три граници – френска, германска и люксембургска. Тук през 1985 г. на един речен кораб е подписано споразумение за отпадане на границите между европейските страни и така малкото люксембургско село става синоним на свободно придвижване за гражданите на Европа. От доста години...

Продължете

Абонамент`2023

Остават броени дни до края на абонаментната кампания - имате възможност да направите абонамент за "Стършел" във всички пощенски станции, в редакцията на вестника или онлайн само до 15 декември! Всички подробности можете да намерите на https://www.starshel.bg/abonament/  Не чакайте последния момент, за да не изпуснете влака!

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име