fbpx
От категория: Каква стана тя

Бирен келепир

Точно на Благовещение разпуснаха парламента, от това по-блага вест – здраве му кажи! Изборите обаче чукат на вратата, за да перифразирам един любим лозунг, положението ще е: „чрез светло пиво – към светли избори”.

И пак нежните ни половинки са в центъра на събитията. Според изследване на Гьотеборгския университет – две халби бира седмично допринасят за намаляване на инфарктите при дамите и ги правят по-щастливи. Сходни резултати показват и проучвания, проведени от английските университети на Кеймбридж и Лондон. Българките не изостават ни на йота от световните бирени тенденции!

Национално представително проучване, проведено по инициатива на Съюза на пивоварите у нас, показва, че всяка пета българка оценява бирата като подходящо за нея питие. Всяка втора жена в страната твърди, че пие бира поне веднъж месечно, а 35 на сто – един път седмично. Цели 19 на сто от дамите смятат, че при умерена консумация пивото е част от здравословния начин на живот. През 2020-а година най-често са пили бира жените от Варна – средно 5,3 пъти месечно, следвани от дамите в Русе и Монтана – по 4,7 пъти.

„Пияна жена – весела къща” е казал народът. Но и сигурна изборна победа! Общо 6 732 316 са гласоподавателите у нас в предварителните списъци за парламентарния вот на 4и април. Ако приемем, че половината от тях са жени – това прави над 3 милиона гласа!

Уважаеми политици, къде блеете, предизборните кебапчетата са отдавна демоде. За да спечелите нежния електорат – заложете на добрата стара бира. Няма сини и червени, няма ляво и дясно. Който първи се сети да инсталира цистерна с пенлива течност пред партийната си централа – той ще обере вота. Май е крайно време учените от Гьотеборгския университет да станат политици. Има къде-къде по-голям келепир в тая работа от това да правиш проучвания за бирените предпочитания на жените.

Влади Христов

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

ГЛУПОЛАНДИЯ СРЕЩУ НИДЕРЛАНДИЯ

България не, но преди няколко години аз лично влязох в Шенген. Стъпих в селцето на река Мозел, разположено на три граници – френска, германска и люксембургска. Тук през 1985 г. на един речен кораб е подписано споразумение за отпадане на границите между европейските страни и така малкото люксембургско село става синоним на свободно придвижване за гражданите на Европа. От доста години...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име