fbpx
От категория: З-з-заядлив коментар

Театрото на калинките

З-задавали ли сте си въпроса защо калинките са червени на черни петънца? Отговорът е лесен – защото са калинки. Ще възразите, че има и жълти на черни петънца. Но и те са калинки.

Калинката е странна буболечка – когато кацне върху клонче, веднага започва да се катери към върха му. Ако се обърне наопаки палачинката, в смисъл, клончето – тя прави калински кръгом и започва да се катери към новото връх­че.

Глупаво, ще речете, но си има смисъл – калинката винаги се стреми към върховете, нищо, че толкова й е акълът.

Нещо като варненските калинки, които, за да попречат на президента да рече пак нещо напреки на любимия им премиер, взеха, че отмениха стогодишния юбилей на варненския театър. От калинка – калинска услуга, важното е да се лази към върха.

Услугата се оказа мечешка, защото работата се разсмърдя много повече, отколкото ако генералът бе наругал за пореден път конкурентния генерал. Палачинката се обърна и калинките отново запълзяха нагоре, към новопосочения връх – отмениха отмяната на стогодишния юбилей.

Варненският театър съществува вече от сто години.

Докога ще е театрото на калинките – още не се знае.

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

Абонамент`2023

Остават броени дни до края на абонаментната кампания - имате възможност да направите абонамент за "Стършел" във всички пощенски станции, в редакцията на вестника или онлайн само до 15 декември! Всички подробности можете да намерите на https://www.starshel.bg/abonament/  Не чакайте последния момент, за да не изпуснете влака!

Продължете

Орден с име на салам

З-з-знак ни дадоха от президенството – наградиха с най-високия орден „Стара планина” не кого да е, а мултака Николай Вълканов, дясна ръка на баш-мултака Илия Павлов, застрелян от неизвестен извършител. И от най-високото място в държавата ни казаха в прав текст: ДС пак е тук и пак ви управлява! Ето какво пише в Уикипедия за  групировката Мултигруп:  „През 90-те години на...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име