fbpx
От категория: З-з-заядлив коментар

Театрото на калинките

З-задавали ли сте си въпроса защо калинките са червени на черни петънца? Отговорът е лесен – защото са калинки. Ще възразите, че има и жълти на черни петънца. Но и те са калинки.

Калинката е странна буболечка – когато кацне върху клонче, веднага започва да се катери към върха му. Ако се обърне наопаки палачинката, в смисъл, клончето – тя прави калински кръгом и започва да се катери към новото връх­че.

Глупаво, ще речете, но си има смисъл – калинката винаги се стреми към върховете, нищо, че толкова й е акълът.

Нещо като варненските калинки, които, за да попречат на президента да рече пак нещо напреки на любимия им премиер, взеха, че отмениха стогодишния юбилей на варненския театър. От калинка – калинска услуга, важното е да се лази към върха.

Услугата се оказа мечешка, защото работата се разсмърдя много повече, отколкото ако генералът бе наругал за пореден път конкурентния генерал. Палачинката се обърна и калинките отново запълзяха нагоре, към новопосочения връх – отмениха отмяната на стогодишния юбилей.

Варненският театър съществува вече от сто години.

Докога ще е театрото на калинките – още не се знае.

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

ТАЙНАТА ИСТОРИЯ НА ПАМЕТНИКА

Писателят Алек Попов, автор на сатиричните романи „Мисия Лондон”, „Сестри Палавееви”, „Мисия Туран” , е новият носител на Националната награда за хумор и сатира „Райко Алексиев”, която се връчва на всеки три години от Община Пазарджик. Досегашни носители на наградата са били Радой Ралин, Марко Ганчев, Васил Сотиров, Михаил Вешим, Мирон Иванов /посмъртно/, Георги Мишев, Георги Спасов и Румен Белчев. Честито,...

Продължете

ИЗНАСЯМЕ ОЛИГАРСИ В ДУБАЙ

Колко мечки има в България? Не се знае. Изпълнителната агенция по околната среда дава много малък брой мечки – по последни данни 364. Друга изпълнителна агенция – тази по горите, базирайки се на мониторинг на ловците, дава 4 пъти повече мечоци, мецани и мечета. В крайна сметка никой не знае, но и не се знае знае ли се. А това е...

Продължете

БЪЛГАРСКА ЩАНГА “ЮНАШКА”

Вероятно малцина знаят, че през април освен избори ще има и европейско първенство по вдигане на тежести - в Армения. У нас е невъзможно да се проведе, защото при щангистите цари хаос. На 1 март 17 клуба регистрираха „Нова българска федерация по вдигане на тежести”. За президент избраха шефа на русенския клуб Кирил Панайотов. И поискаха да се отнеме лицензът на...

Продължете

Подаръци "Стършел"

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име