fbpx
От категория: З-з-заядлив коментар

След като хлопнаха кепенците – какво?

З-захлопна кепенците и 44-то Народно събрание. Макар да изкара напълно мандата си, то ще остане в историята като най-семплото от началото на демократичните промени. Защото  нямаше личности сред хората, седнали на депутатските банки. Безлично беше и председателството, което ще запомним само с прякора на председателката, лепнат  от партийния є вожд, и с нищо повече.

В 44-ия парламент нито управляващото мнозинство беше в час, нито опозицията. Управляващите гласуваха недодялани закони, опозицията пък, в лицето на БСП, бе беззъба и безидейна. Задкулисно се правеха сделки за кворума и за гласуване на лобистки закони.

Премиер-министърът Борисов показа пълно незачитане на парламентарната република. Той демонстративно не се явяваше в пленарната зала, за да отговаря на депутатски въпроси, а управляващото мнозинство го криеше като слаб ученик, избягал от час. Връх на нелепата законодателна дейност на върховния орган бе проектът за нова Конституция – дилетантско съчинение на юристи-самодейци. Самодейци бяха не само юристите в законодателната комисия, такива бяха и в останалите комисии,  а в комисията по културата решаващата дума бе на доста некултурен субект – Вежди Рашидов.

На всичкото отгоре парламентът смени мястото си – от сградата, строена за Народно събрание, се премести в  партийния дом на БКП. Вместо под  „Съединението прави силата”,  почна да заседава сред сталински барок, под петолъчки и тоталитарен кич.

Изпращаме с радост 44-ия парламент, но очакваме с тревога бъдещия – 45-ия. Както е тръгнало, той ще е по-семпъл и от този. Такава е тенденцията – всяко следващо Народно събрание да е  по-зле от предишното.

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

ТАЙНАТА ИСТОРИЯ НА ПАМЕТНИКА

Писателят Алек Попов, автор на сатиричните романи „Мисия Лондон”, „Сестри Палавееви”, „Мисия Туран” , е новият носител на Националната награда за хумор и сатира „Райко Алексиев”, която се връчва на всеки три години от Община Пазарджик. Досегашни носители на наградата са били Радой Ралин, Марко Ганчев, Васил Сотиров, Михаил Вешим, Мирон Иванов /посмъртно/, Георги Мишев, Георги Спасов и Румен Белчев. Честито,...

Продължете

ИЗНАСЯМЕ ОЛИГАРСИ В ДУБАЙ

Колко мечки има в България? Не се знае. Изпълнителната агенция по околната среда дава много малък брой мечки – по последни данни 364. Друга изпълнителна агенция – тази по горите, базирайки се на мониторинг на ловците, дава 4 пъти повече мечоци, мецани и мечета. В крайна сметка никой не знае, но и не се знае знае ли се. А това е...

Продължете

БЪЛГАРСКА ЩАНГА “ЮНАШКА”

Вероятно малцина знаят, че през април освен избори ще има и европейско първенство по вдигане на тежести - в Армения. У нас е невъзможно да се проведе, защото при щангистите цари хаос. На 1 март 17 клуба регистрираха „Нова българска федерация по вдигане на тежести”. За президент избраха шефа на русенския клуб Кирил Панайотов. И поискаха да се отнеме лицензът на...

Продължете

Подаръци "Стършел"

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име