fbpx
От категория: З-з-заядлив коментар

Зззнаете ли как се управлява България?

 

 

З-з-знаете краткия виц: Как се управлява България, Холмс? Елементарно, Уотсън!
Можем да добавим само – и телевизионно. Сутрин премиерът гледа говорилните по няколко канала, след което от видяното взема управленски решения: този министър да се уволни, оня да се накаже!

Така бе уволнен социалния министър Бисер Петков. За един ден, а после върнат. Така бе уволнена неговата заместничка заради скъпа командировка до Щатите. Веднага махната от поста, а после реабилитирана и преназначена.
Сега пак министър Бисер е на премиера в устата. Грубата реплика „Да ми се махат от главата!” – изречена от Златоустия Борисов по адрес на майките на децата с увреждания, оказва се, била не за тях, а за социалния министър. „Имах предвид Бисер да ми се маха от главата!” – уточни авторът на словесния бисер, за да замаже гафа си.
Интересно колко унижения може да изтърпи един български министър? Колко пъти трябва с него, като с пешкир, да си бършат ръцете. Един човек с достойнство отдавна да си е хвърлил оставката.
Казват, че министър Бисер Петков бил професионалист в социалната сфера. Това не е достатъчно, достойнството е по-ценно.

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

КОНКУРС “ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ“

Зимата, макар да се заинати, си замина, овошките разцъфтяха, щъркелите се завърнаха – хей, пролетта дойде! До обявения краен срок – пролетното равноденствие, в редакцията се получиха десетки стихове, разкази, фейлетони, карикатури. Най-добрите от тях бяха публикувани във вестника. В деня след равноденствието редакционната колегия се събра, прочете за втори път изпратените ни творби и единодушно реши, че наградата в конкурса...

Продължете

АЙ – AI – АЙ

Добре, че е науката, та да освободи човечеството от това гайле – да мисли. Мисленето при всички положения е по-опасно за вашето здраве от тютюнопушенето! Доказано е експериментално! Вече напреднахме в двадесет и първия век и можем спокойно да се оставим на създадените от учените машини, притежаващи изкуствен интелект, наричан за краткост „AI“. На български – „АЙ“. И изведнъж всичко ще...

Продължете

ПЪРВОАПРИЛСКО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РОДИНАТА

Изборно чудо! Като буен вятър, като пролетна буря политическа партия „Възраждане” отнесе останалите претенденти и е първа политическа сила. Въпреки че предварителните социологически проучвания є определяха четвъртото място, формацията, водена от славния вожд Костадин Костадинов, спечели сърцата, умовете и гласовете на българите. Народът реши: „Възраждане” ще има пълно мнозинство в парламента и ще състави правителство! Край на политическите кризи, край на...

Продължете

Подаръци "Стършел"

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име