fbpx
От категория: Каква стана тя

И на ваксините посегнаха!

Отидох да се ваксинирам. Изчаках, седнах на стола, заголих рамото си. Селфи не си направих, но ако държите, утре ще ходя за клизма в поликлиниката и ще отметна и това занимание. Сега да споделя притесненията си.

Когато дойде със спринцовката, лекарят ми каза:

– Гледайте на другата страна!

Подчиних се и след няма и две секунди той пак се обади:

– Готово!

Ваксинирал ме беше, значи. А аз нищо не усетих! Не е нормално това, не! Инжектирали са ни, знаем какво е! Все някакво боцване има. А тук – нищо! Дали пък лекарят не е само симулирал ваксиниране?! Опитах да го поразпитам, някак да го подведа, но къде ти, конвейер е там, кажат ли ти “Готово!”, бягаш, та да седне следващият.

Докато чаках в коридора десет минути дали няма да имам алергична реакция (откъде пък алергична реакция!), разбрах какво е станало! Докато съм зяпал на другата страна, лекарят е цръцнал ваксината в дамаджана, скрита под стола! Или в буркан, та да я пръска отвисоко, без да се навежда, защото това прави впечатление. За какво му е всичко това, ще попитате.

За да я продава след работа!

Прибрах се вкъщи, полежах до пет часа с вдигната лява ръка, както когато ти тече кръв от носа, така, за всеки случай, пък хайде на Женския пазар да видя дали хора с интелигентни физиономии не продават наливна ваксина от дамаджана или бидонче с канелка. Два пъти го минах надлъж и нашир, после и трети път, но с обърнато с хастара навън яке и с изкривена физиономия, но доктора или някакъв подобен не видях. Даже подпитах продавачите от ръка на цигари, чорапи, гащи, спално бельо и плътски радости, но и те нямаха информация или пък бяха “захранени”, та да си мълчат. Огромни суми се въртят в бизнеса с ваксини, четем в интернет, знаем! Ненапразно когато се смрачи, ме подгониха някакви тъмни и мълчаливи, ама им избягах, което е още един довод за съмненията ми, защото прясно ваксиниран така вихрено не може да тича, най-малкото ще го боли продупченото.

Вечерта, докато си разглеждах с лупа рамото в огледалото с надеждата да забележа дупка, в главата ми се проясни и разбрах грешката си – ваксината е нещо сложно, вносно и засукано, не й приляга да я продават сред картофи, гащи и разсад. Затова в сряда ще ходя на фермерския пазар. Където компот от киноа и яйца от свободолюбиви кокошки, там и ваксина.

Дано направо от дамаджаната на място да я слагат, та най-сетне и аз да се ваксинирам.

Весел ЦАНКОВ

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

Абонамент`2023

Остават броени дни до края на абонаментната кампания - имате възможност да направите абонамент за "Стършел" във всички пощенски станции, в редакцията на вестника или онлайн само до 15 декември! Всички подробности можете да намерите на https://www.starshel.bg/abonament/  Не чакайте последния момент, за да не изпуснете влака!

Продължете

Орден с име на салам

З-з-знак ни дадоха от президенството – наградиха с най-високия орден „Стара планина” не кого да е, а мултака Николай Вълканов, дясна ръка на баш-мултака Илия Павлов, застрелян от неизвестен извършител. И от най-високото място в държавата ни казаха в прав текст: ДС пак е тук и пак ви управлява! Ето какво пише в Уикипедия за  групировката Мултигруп:  „През 90-те години на...

Продължете

ЕДИН ЗАДРЪСТЕН КАЗУС

В Сатиричния театър „Алеко Константинов” от известно време се играе спектакълът „Една задръстена звезда” от Слав Танев и Боряна Иванова. Режисьор: Калин Сърменов. Режисьорът сигурно е този, но за авторите на текста не е сигурно. По-вярно ще е да се каже, че автор на пиесата е нашият колега, стършелът Йордан Попов, напуснал ни в края на 2015. Малко предистория: През 2015...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име