fbpx
От категория: З-з-заядлив коментар

Зззабележително веселие

З-з-забелязали ли сте колко весело живеем напоследък? Е, може би, не точно весело, но поне забавно. Ако не толкова забавно – то със сигурност – смешно.
Ама наистина е смешно – по света затворниците бягат, като си копаят със счупени лъжици тунели под стените или се увират през вонящата канализация, у нас над зат­вора прелитат дронове, които им пускат пищови, та да излязат с тях през главния вход.
По света престъп­ниците се крият от полицията, у нас си уреждат срещички с вътрешния министър.
По света полицията гони бандюгите, у нас, както каза екс-министърът Пет­ков, те са на пълно обслужване. В смисъл – признава им се правото да са собственици на цял един град – Дупница например, за да си правят в него каквото се сетят и да си бият тия, които не им харесват, срещу малкото неудобство да знаят, че някой им подслушва телефоните. Как при това положение се урежда сделка, с наркотици, да речем, си остава служебна тайна.
Когато двама се изпозастрелят, на сутринта единият се оказва престъпник, другият – също, само че и агент на службите.
Човек вече не е сигурен дали ако реши да набие джебчията в автобуса, няма да го погнат за посегателство над длъжностно лице.
Затова – когато срещнете униформен полицай на улицата, наистина като в песента му подарете цвете – поне той със сигурност не е от Онзи контингент.
Макар че и това вече не е толкова сигурно, полицейски униформи се продават в интернет само срещу деветдесет лева – я по-добре си спестете цветето и минете на другия тротоар.

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

КОНКУРС “ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ“

Зимата, макар да се заинати, си замина, овошките разцъфтяха, щъркелите се завърнаха – хей, пролетта дойде! До обявения краен срок – пролетното равноденствие, в редакцията се получиха десетки стихове, разкази, фейлетони, карикатури. Най-добрите от тях бяха публикувани във вестника. В деня след равноденствието редакционната колегия се събра, прочете за втори път изпратените ни творби и единодушно реши, че наградата в конкурса...

Продължете

АЙ – AI – АЙ

Добре, че е науката, та да освободи човечеството от това гайле – да мисли. Мисленето при всички положения е по-опасно за вашето здраве от тютюнопушенето! Доказано е експериментално! Вече напреднахме в двадесет и първия век и можем спокойно да се оставим на създадените от учените машини, притежаващи изкуствен интелект, наричан за краткост „AI“. На български – „АЙ“. И изведнъж всичко ще...

Продължете

ПЪРВОАПРИЛСКО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РОДИНАТА

Изборно чудо! Като буен вятър, като пролетна буря политическа партия „Възраждане” отнесе останалите претенденти и е първа политическа сила. Въпреки че предварителните социологически проучвания є определяха четвъртото място, формацията, водена от славния вожд Костадин Костадинов, спечели сърцата, умовете и гласовете на българите. Народът реши: „Възраждане” ще има пълно мнозинство в парламента и ще състави правителство! Край на политическите кризи, край на...

Продължете

Подаръци "Стършел"

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име