fbpx
От категория: Каква стана тя

АКО ШЕКСПИР БЕШЕ ПОСТАВИЛ „ОТЕЛО“ ДНЕС

Реакциите в социалните мрежи щяха да са:

Тежък традиционалист:

Защо пак черен е в главната роля?!! Да ева тъпите ви квоти, да ева! И тоя Яго сигурно е латинос, нали? Съсипахте белия хетеросексуален мъж! Кво си мислите, бе? Че той една жена не може да удуши ли, бе?

Защитник на правата на малцинствата:

Защо пак афроамериканецът е лошият?!?

Принципният:

Той не е афроамериканец, мавър е.

Защитник на правата на малцинствата:

Въпросът е принципен, не ми се уточнява.

Принципният:

Ама той Яго е лошият май. Не ли?

Защитник на правата на малцинствата:

А сега, щом е цветнокож, значи и е и тъп Отело? Всеки може да го изпързаля. Тъй ли?

Принципният:

С вас не може да се говори. Лека вечер ви желая.

Кифлата:

Кой е фризьорът на тая Дездемона? Много хубавичко й седеше косата, докато я душаха. Кичур не мръдна. Адмирации!

Син ултрас:

Бий чорбата по главата! Бий! Бий! Бий!

Девойка:

Аз това няма да го гледам, щом Джейсън Момоа не е в главната роля.

Идеалната домакиня :

Аз да ви кажа, го разбирам Отело. Ми те някои жени една кухня не могат да лъснат до блясък. Тая Дездемона сигурно не е добра къщовница. Аз като ида в съседката и като й видя мазните петна по шкафчетата в кухнята, и ми идва да я хвана за гушата. А на всичко отгоре и всеки ден сeкс иска. Ми прикипяло му е на човека, удушил я. Принципно съм против насилието, ама го разбирам.

Феминистката:

Защо Дездемона е млада, красива, руса и елегантна? Нима по-обикновените жени нямат право да бъдат обичани, ревнувани и удушени?

Партийна централа:

Категорично отричаме, че Яго е бил член на нашата партийна организация. Това са инсинуации на политическите ни опоненти.

Антикомунист:

Не е бил, ама все едно е бил. Дядо му е от село, беше партиен член и взе два апартамента по партийна линия. Не може в театъра да се представят хора, които не са поне четвърто поколение софиянци!

Известен режисьор:

Ние в нашия театър тази пиеса никога не бихме я поставили. Тя не е елитарно изкуство, не задава екзистенциални въпроси, всички я разбират и нито един зрител не заспива на нея.

Относително бял ръкосексуален мъж:

Ма тя тая е ковра, бе! Всички женки в таз пиеса са коври! Добре, че Отело не е някоя мека китка! Евала, брад ме!

Мажоретка на ръкосексуалния:

Няма дим без огън!

Пресцентърът на Вътрешните работи:

Вчера на сцената на ,,Малък граждански театър до шадравана” е извършено убийство на млада жена. Самоличността й се установява. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Тихият глас на разума:

Това е просто пиеса. За любов, ревност, вярност, подлост, лицемерие, предателство и коварство.

Фейсбук:

Аз не произвеждам кpетeни. Само ги вадя на светло.

Светла ЧИМЧИМОВА

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

ЕДИН ЗАДРЪСТЕН КАЗУС

В Сатиричния театър „Алеко Константинов” от известно време се играе спектакълът „Една задръстена звезда” от Слав Танев и Боряна Иванова. Режисьор: Калин Сърменов. Режисьорът сигурно е този, но за авторите на текста не е сигурно. По-вярно ще е да се каже, че автор на пиесата е нашият колега, стършелът Йордан Попов, напуснал ни в края на 2015. Малко предистория: През 2015...

Продължете

Директно от играта

Здравейте, драги приятели на най-красивата игра! Днес коментаторският ни пункт е разположен в зала 12 на Градския съд, където ще проследим пряко първото за сезона открито съдебно заседание срещу Иван Петров - Изверга, подсъдим по 92 обвинения в рекет, въоръжени грабежи, документни измами и неправилно паркиране. Ще приключи ли вечното дерби между Изверга и закона, ще влезе ли той в затвора?...

Продължете

СТОКОВАТА БОРСА НА СИНА МИ

Миналата седмица от правителството ми се обадиха да погледна Плана за възстановяване на лаптопа, преди правителството да подаде оставка, за да спазим сроковете. За да кротува 2-годишният ми син, му дадох телефона. За няма и два часа оправих всички критични грешки, дадох детайлно насоки какво да включат още и накрая си взех телефона от детето. Оказа се, че нашият влязъл в...

Продължете

КОНКУРС “ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ”

ПРАЗНИЧНО КАФЕ Пенсионерският клуб беше саморъчно направена постройка пред блока, вътре с печка кюмбе и чистак новичка машина за кафе, подарена от внука на дядо Марин – клубния председател. Тя бе от най-модерните, които сами мелят кафе, сами правят всичко, даже и говорят на няколко езика. Старците така употребиха машината, че тя заговори на китайски и когато трябваше да й се...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име