fbpx
От категория: Каква стана тя

Ковид привилегии

За по-голяма част от населението няма нито линейки, нито болнични легла и затова болните се лекуват само по телефона, по съвети от личния лекар. Някои избраници обаче здравната система направо ги носи на ръце. Затова ковидпандемията поражда не само здравни, но и морални въпроси. Те обаче се подминават мълчаливо от хората във властта, затова ще им ги зададем публично.

Първото питане е към министъра на вътрешните работи Христо Терзийски. Защо Веселин Маринов беше лекуван в болницата на МВР? Тя няма право да приема пациенти, ако те не са служители на вътрешното министерство. А Веселин Маринов нито се е преквалифицирал в служител на МВР, нито е полицай, нито е пожарникар, нито е таен агент под прикритие. Той е естраден певец. А по време на неговото лечение вън от препълнената клиника останаха десетки полицаи, заразени с вируса.

Другото питане е към здравния министър Костадин Ангелов. Защо във Военномедицинската академия бе лекуван един от най-яростните врагове на противоепидемичните мерки, приятелят на укриващия се в Белград банков аферист Цветан Василев и препитаващ се от протести Георги Георгиев – лидер на движение „Боец”? Цяло лято той ругаеше ген. Мутафчийски, настояваше да бъде вкаран в затвора за 5 години и публично гореше предпазни маски.

Когато обаче вирусът, който според твърденията му е измислица и изобщо не съществува, се лепна и за него, гласовитият протестър сам си плю на достойнството. Той писна, че не иска да бъде лекуван в болницата на град Видин, където живее, а в столицата. И по точно – във ВМА. И въпреки че няма адресна регистрация в София, за този разглезен г-н Никой бе изпратена линейка, която безплатно да извози специалното му тяло до Военната болница. Но безкрайното му нахалство не свърши до тук. Изиска същото и за съпругата си Мариела, вероятно заразена от него. И тя също беше превозена, без да плаща, с линейка от Видин, но за разлика от съпруга си бе настанена в правителствената болница „Лозенец”. Така това височайщо семействто, за разлика от обикновеното население, бе обгрижвано като най-важните персони в държавата, без които тя ще загине.

Не може да не попитаме г-н здравния министър и защо чалгаджийката Глория, заразила се на парти пред олигарси в 5-звезден хотел, където пяла за хонорар от 6000 лева, щом поиска, веднага бе приета и лекувана във ВМА? Болница с изключително качествено здравно обслужване, до която обикновеният българин няма достъп. С какво са по-различни от него споменатите дами и господа? С какво превъзхождат всеки обикновен данъкоплатец, че са третирани като ВИП персони от най-високо правителствено ниво? И кой, господа министри, има право да определя кои българи да се самолекуват по телефона и кои да бъдат лекувани така, че да останат живи? Вие ли, господа министри, имате право да определяте кои българи са по-важни и кои по-маловажни?

Сергей ТРАЙКОВ

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

ГЛУПОЛАНДИЯ СРЕЩУ НИДЕРЛАНДИЯ

България не, но преди няколко години аз лично влязох в Шенген. Стъпих в селцето на река Мозел, разположено на три граници – френска, германска и люксембургска. Тук през 1985 г. на един речен кораб е подписано споразумение за отпадане на границите между европейските страни и така малкото люксембургско село става синоним на свободно придвижване за гражданите на Европа. От доста години...

Продължете

Абонамент`2023

Остават броени дни до края на абонаментната кампания - имате възможност да направите абонамент за "Стършел" във всички пощенски станции, в редакцията на вестника или онлайн само до 15 декември! Всички подробности можете да намерите на https://www.starshel.bg/abonament/  Не чакайте последния момент, за да не изпуснете влака!

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име