fbpx

Избори на инат

З-запазена е вече дата за парламентарните избори. Президентът Радев използва правото си по конституция да посочи първата възможна – 28 март догодина, тогава изтича мандатът на това правителство.

Президентът определи датата на своя глава, без да се допита до партиите в парламента и до другите политици. Или до медицинските експерти. И за пореден път показа, че подценява ковид-пандемията. Или не я признава.
Какви избори през март, ако вирусът продължава да върлува, имаме препълнени болници и по двеста жертви дневно? И нямаме още нужното число ваксинирани, които да ограничат заразата!

Конституцията дава възможност срокът да се удължи с два месеца – до края на май. Достатъчно време, за да се изясни как ще се провеждат избори в пандемичната ситуация.

Поставените под карантина ще могат ли да гласуват? А болните от Ковид отделенията?

Въпроси, които сега нямат отговор.

Избори по време на пандемия означават ниска избирателна активност. А ниската избирателна активност е само в полза на големите партии с твърдия електорат. Което значи отново победа на ГЕРБ.

Нали Радев още от лятото е против това? Защо тогава бърза?
Защото няма качества на политик, а има ината на военен.

Още от "Стършел"

ВТОРИЯТ ВЕЛИКДЕН

„Българският Великден” – да припомним какво беше това. На 3-ти април 1860 г. на служба в църквата „Св.Стефан” в Истан­бул българският митрополит Иларион Макариополски не произнася името на вселенския гръцки патриарх. Това означава, че не признава властта му и така провъзгласява българската църква за независима. Сега, 163 години по-късно,  изгонването на трима руски свещеници за шпионаж може също да мине за...

Продължете

РАЗВОД  МИ  ДАЙ, бензин ще се намери

Добрата новина е, че управляващите се поразмърдаха и започнаха да поглеждат по-критично към петролния властелин „Лукойл”. Малко срамежливо, но все пак е дългоочаквано начало. Като основните маркери са прекратяване на концесията му на нефтопристанището и на дерогацията (частичната отмяна на забраната) за внос на руски нефт. Странно е обаче как почти четвърт век беше оставена руската фирма да си прави каквото...

Продължете

МНОГО ВИ ЗДРАВЕ ОТ…

Не че ме гони носталгията, но едно време си имаше ред! И човек знаеше пред кого да легне и на кого да се помоли, за да се уреди въпросът. Ниска ти е заплатата – събираш стотина души с ниски заплати, лягате на паветата пред Министерския съвет и Бойко вдига заплатите. Високи са ти данъците – събираш стотина данъкоплатци, лягате сред  „Дондуков“...

Продължете

Прочетете новия "Стършел"!

Подаръци "Стършел"