fbpx
От категория: Каква стана тя

НЕ ВИРУСЪТ, ПРОСТОТИЯТА УБИВА

Призивът „Спортувайте за здраве!” вече е демоде. Може да се замени със „Спортувайте за болест!” Примери колкото искаш.

По време на футболни мачове зрителите не спазваха и най-елементарните мерки против заразата с Ковид-19. Заради това мачовете започнаха да се играят без публика. Треньорските щабове, резервните играчи и длъжностните лица обаче продължиха да се държат като запалянковците – без да носят маски, без да спазват дистанция. А никой – нито БФС, нито здравните инспекции ги глобяват и те се заразяват помежду си.

Затова съвсем закономерно епидемията нахлу в отборите и в тях вече има по 10-15 футболисти с корона-вирус.

Най-голямата простотия обаче роди волейболът.

В Стара Загора предстои срещата между местния „Берое” и „Пирин” (Разлог). Преди мача Стивън Димитров от „Пирин” се явява на задължителния медицински контрол два пъти. Веднъж, облякъл своя екип с № 3, и втори път – с фланелката с № 14 на своя съотборник Петър Христов. Защо е този театър ли? Ами Петър Христов има много висока температура и ако това се разкрие, няма да бъде допуснат да играе. Номерът на Ст. Димитров обаче минава и  длъжностните лица са надхитрени. Въпреки своето неразположение, видимо болният П. Христов е пуснат от своя треньор в игра и до края на мача ръси вируси сред своите и противниковите състезатели. Простотията стига до там, че след мача, вместо да се засрамят, волейболистите от Разлог започват да се хвалят в социалните мрежи с тъпата си постъпка.

Притеснените домакини от „Берое” прочитат публикациите и веднага разглеждат служебния видеозапис, с който разполагат. На него ясно се вижда измамата.

„Не съм предполагал, че в тази тежка пандемия някой болен мозък може да измисли подобно нещо и да застраши здравето на изключително много хора – изуми се президентът на „Берое” Желю Желев. – И то не само възрастни – в залата имаше и много деца от школата, които подаваха топките на волейболистите от двата отбора.”

От волейболната федерация опариха двамата гении от „Пирин” с жестоката глоба от… 200 лева.

Това свирепо наказание обаче не задоволява ръководството на „Берое”. То иска не само по-сериозни санкции, но и съд, защото извършеното от гостуващия отбор според тях е  престъпление. Затова от клуба са предали видеото и фалшивите протоколи в полицията, която започна предварително следствие. Ако стане чудо, то дори може да завърши с условна присъда и налагането на по-голяма глоба. Това обаче едва ли ще стресне хора, които се гордеят със своята простотия и сами се хвалят с нея.

А такива у нас, колкото искаш. В Пазарджик пък играха „Хебър” и „Нефтохимик” (Бургас). Домакините не бяха организирали задължителното измерване на температурата преди срещата и резултатът не закъсня. Само няколко дни след мача целият отбор на „Нефтохимик” заедно с треньора, даде положителни тестове за корона-вирус.

За този вирус, който, според простотията, не съществува.

Сергей ТРАЙКОВ

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

Докато на Борисов му е много „вътрешно”, Иванчева е вътре

На пръв поглед между двата случая има общи неща – подхвърлени пачки евро и златни кюлчета в чекмеджето на нощното шкафче на единия и 70 хиляди евро в автомобила на другата. Обстоятелство, доказало безпощадно ясно, че паричната единица на еврозоната вече се е наложила като универсално разплащателно средство в определени среди на висшето общество, докато депутатите все още умуват дали да...

Продължете

ДА ЖИВЕЕ ХЕПИЕНДЪТ!

Сашко е намерен! Извънредни емисии и повсеместна народна радост. Девет дни телевизионните новини започваха, а често и свършваха със сводки по издирването на изчезналия петокласник. След дълго чакания хепиенд социалните мрежи се напълниха със стария футболен възглас: „Господ е българин!”. Каква е истината за изгубването на детето, едва ли някога ще стане ясно, и не това е най-важното. За последните 20...

Продължете

мИСТЕРИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ГЛАСОВЕ

Хакерите са за това – да бърникат из интернет пространството, да блокират сайтове, които не им харесват, и да объркват кореспонденцията между институциите. Преди дни в редакционната поща попадна проектът за изборен кодекс на една от парламентарно представените партии, изпратен до почти коалиционните є партньори. Тъй като никой няма време и търпение да изчете всичките сто и деветдесет страници, ние сме...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име