fbpx
От категория: З-з-заядлив коментар

Валери Симеонов от Буркина Фасо

З-запитвали ли сте се къде е това, Буркина Фасо?

Срамота! А Валери Симеонов знае!

Интересно – когато гепят някого с лапа в бурканчето с мед, той веднага обявява, че вярва в българското правосъдие и очаква от него справедливост и защита срещу злонамерените клевети, а когато българското правосъдие се произнесе, се сеща, че то било по-зле от това на селските съдилища (ако има такива) в Буркина Фасо.

От това сравнение дори всичко виделите български съдии се засегнаха и макар и с половин уста, помолиха г-на Симеонов друг път да не ги сравнява с буркинафасци.

Честно казано, нямаме никаква представа дали в Буркина Фасо са я закъсали повече от нас в правосъдната област. Но един бърз поглед в класацията за свобода на медиите е малко обезпокоителен. Тръгнахме отзад напред – с надеждата, че и там Буркина Фасо ще е по-назад от нас. Стигнахме до 111-о място, където сме се закотвили от години – няма я!

Продължихме напред.

Сещате ли се къде е класирана централноафриканската държавица?

На 41-о място, веднага след Великобритания.

Нека г-н Симеонов да има добрината да ни се обади, когато поне се изравним с бившата Горна Волта по свобода на печата. А дотогава – да си трае. За наше и за негово добро е!

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

СТОКОВАТА БОРСА НА СИНА МИ

Миналата седмица от правителството ми се обадиха да погледна Плана за възстановяване на лаптопа, преди правителството да подаде оставка, за да спазим сроковете. За да кротува 2-годишният ми син, му дадох телефона. За няма и два часа оправих всички критични грешки, дадох детайлно насоки какво да включат още и накрая си взех телефона от детето. Оказа се, че нашият влязъл в...

Продължете

КОНКУРС “ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ”

ПРАЗНИЧНО КАФЕ Пенсионерският клуб беше саморъчно направена постройка пред блока, вътре с печка кюмбе и чистак новичка машина за кафе, подарена от внука на дядо Марин – клубния председател. Тя бе от най-модерните, които сами мелят кафе, сами правят всичко, даже и говорят на няколко езика. Старците така употребиха машината, че тя заговори на китайски и когато трябваше да й се...

Продължете

Докато на Борисов му е много „вътрешно”, Иванчева е вътре

На пръв поглед между двата случая има общи неща – подхвърлени пачки евро и златни кюлчета в чекмеджето на нощното шкафче на единия и 70 хиляди евро в автомобила на другата. Обстоятелство, доказало безпощадно ясно, че паричната единица на еврозоната вече се е наложила като универсално разплащателно средство в определени среди на висшето общество, докато депутатите все още умуват дали да...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име