fbpx
От категория: Каква стана тя

РАЗВЪДНИК НА КАЛИНКИ

Бедната Калинка, снабдила се с фалшива диплома за висше образование – тя не само че го отнесе, ами и стана кръстница на всички неграмотници, нагласени по партийна линия на топлички местенца.

Така е, като човек се стиска и го мързи дори да погледне в интернет! Там дипломи за висше образование не се продават (поне явно), но пък има стотици предложения как безболезнено да го получите срещу разумна сума, подлежаща и на пазарлък. И няма нищо нередно в това, някой друг да ви напише дипломната работа: „Поръчката за изработване на дипломна работа/ магистърска теза не е нито срамно, нито неудобно. Просто всеки човек прави разчет на баланса от време и средства и преценява по какъв начин да ги съчетае така, че да получи най-добрия продукт от усилията си.” – успокоява ни първият сайт за продажба на готови дипломни работи.

Ако се притеснявате, че ще ви набутат текст, който сума ти народ преди вас е пробутвал на преподавателя като свой, бъдете спокойни – „Нашите разработки са авторски и оригинални. Проверяваме всяка писмена работа с програма за откриване на плагиатски текст и така сме сигурни, че ви предоставяме една добра услуга.”

И изобщо не си мислете, че става дума за нещо нередно, извън правилата на университетите и висшите училища – фирмите-производители на бакалавърски и магистърски тези, есета, реферати чинно си посочват дори пощенските адреси – има ги в София, във Варна, във всички университетски градове.

„Пишем разработки за почти всички университети в България. Имаме ресор от специалисти, разработвали различни писмени работи за СУ “Св. Климент Охридски”, УНСС, НБУ, УНИБИТ. Без значение дали следвате магистратура, или се обучавате в магистърска степен, то се обърнете към нас, за да успеете. Важността писмената работа да е оригинална е основно изискване във всички университети.” – разасняват специалистите.

От вас не се изисква абсолютно нищо, освен името, темата, университета и името на преподавателя. Да не стане някоя беля, има ги и такива, които се заяждат.

А за по-тъпичките, които не могат да схванат за какво става дума, си е казано направо: „Прескочете сесията с нашата подкрепа”!

Подкрепата, разбира се, не е безплатна – анонимните автори (само за един сайт работят над сто) също хляб трябва да ядат. Ценоразписите започват от 25 кинта за банално есе, за курсовите работи – от 50 до колкото се разберете.

За по-заможните си има и съвсем специални теми – на цени между 300 и 700 лева.

Искате да сте сигурни в бъдещата си кариера и затова държите освен висшето образование да защитите и докторат?

Е, това ще ви струва вече около 6000, докторантурата не е за всяка уста лъжица. Ако пък ви мързи да си съставите библиографията (за несведущите – списък с използваната литература в края на тезата), и нея ще ви направят – само че срещу още 2000.

В условията на пандемия и онлайн провеждане на лекции и упражнения можете да сте отличник дори да не сте стъпили в университета си – все пак, здравето е преди всичко!

И така, след малограмотните калинки, администрацията е на път да се напълни и с дипломирани калинчици.

Всъщност – как ли е калинка в мъжки род?

Калинк?

Румен Белчев

Б. А. За всички грешки и неточности в тек­ста не винете автора. Поради липса на време очевидно се е възползвал от една от по-екстравагантните услуги, открити из сайтовете за размножаване на калинки – „написване на медийна статия”.

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

ЕДИН ЗАДРЪСТЕН КАЗУС

В Сатиричния театър „Алеко Константинов” от известно време се играе спектакълът „Една задръстена звезда” от Слав Танев и Боряна Иванова. Режисьор: Калин Сърменов. Режисьорът сигурно е този, но за авторите на текста не е сигурно. По-вярно ще е да се каже, че автор на пиесата е нашият колега, стършелът Йордан Попов, напуснал ни в края на 2015. Малко предистория: През 2015...

Продължете

Директно от играта

Здравейте, драги приятели на най-красивата игра! Днес коментаторският ни пункт е разположен в зала 12 на Градския съд, където ще проследим пряко първото за сезона открито съдебно заседание срещу Иван Петров - Изверга, подсъдим по 92 обвинения в рекет, въоръжени грабежи, документни измами и неправилно паркиране. Ще приключи ли вечното дерби между Изверга и закона, ще влезе ли той в затвора?...

Продължете

СТОКОВАТА БОРСА НА СИНА МИ

Миналата седмица от правителството ми се обадиха да погледна Плана за възстановяване на лаптопа, преди правителството да подаде оставка, за да спазим сроковете. За да кротува 2-годишният ми син, му дадох телефона. За няма и два часа оправих всички критични грешки, дадох детайлно насоки какво да включат още и накрая си взех телефона от детето. Оказа се, че нашият влязъл в...

Продължете

КОНКУРС “ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ”

ПРАЗНИЧНО КАФЕ Пенсионерският клуб беше саморъчно направена постройка пред блока, вътре с печка кюмбе и чистак новичка машина за кафе, подарена от внука на дядо Марин – клубния председател. Тя бе от най-модерните, които сами мелят кафе, сами правят всичко, даже и говорят на няколко езика. Старците така употребиха машината, че тя заговори на китайски и когато трябваше да й се...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име