fbpx
От категория: Каква стана тя

ПИРАМИДИ, ФАРАОНИ…

Да те обере шефът на МеВеФе

За 20 години, откакто имам електронна поща, или накратко казано – имейл, съм получавал какви ли не оферти. Ежедневно пощата ми се пълни с предложения за „Виагра“ на половин цена, курсове по Фън Шуй и тайландски масажи от доказани професионалистки. Аз като почтен потребител на пощата досега не съм се възползвал от нито едно предложение. Така де, представете си, че всички изведнъж се юрнем към салоните за масаж. В държавата няма да стигнат не само тайландките, но и масажните масла с жожоба.

Вчера насред всички примамливи оферти в пощата ми съзрях нещо наистина необичайно. Писмо, подписано не от кого да е, а от самия управляващ директор на Международния валутен фонд – г-жа Кристалина Георгиева! Потърках невярващ очи, прекръстих се и отворих писмото: „Уважаеми господин Христов, поради корумпирани банкови служители не успяхме да ви изплатим 1 500 000 долара. Средствата Ви се намират в Того, Западна Африка. За да ги получите, ще са ми нужни единствено Вашите паспортни и банкови данни. Побързайте! Искрен поздрав. Кристалина Георгиева, МВФ“.

Работата е сериозна, казах си и се заех веднага с отговора: „Уважаема г-жо директор на МВФ, приемете най-сърдечните ми благодарности! Оценявам високо Вашата загриженост за моето благосъстояние, но ще се наложи да Ви разочаровам. Само преди минути получих от Световната банка 2 милиона долара, намиращи се на остров Аруба. И понеже Вашите милиони ще ми бъдат излишни, моля, дарете ги на Организацията за борба с измамниците в интернет. Побързайте! Искрен поздрав. Г-н Христов”. Половин час по-късно получих обратна връзка от моята „благодетелка“ г-жа Георгиева. Отговорът й беше красноречив: „Разкарай се, копеле!“.

Как пък не ги научиха на добри обноски в този Международен валутен фонд, запитах се, и в знак на протест позвъних на първата срещната оферта за тайландски масаж.

Влади Христов

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

Абонамент`2023

Остават броени дни до края на абонаментната кампания - имате възможност да направите абонамент за "Стършел" във всички пощенски станции, в редакцията на вестника или онлайн само до 15 декември! Всички подробности можете да намерите на https://www.starshel.bg/abonament/  Не чакайте последния момент, за да не изпуснете влака!

Продължете

Орден с име на салам

З-з-знак ни дадоха от президенството – наградиха с най-високия орден „Стара планина” не кого да е, а мултака Николай Вълканов, дясна ръка на баш-мултака Илия Павлов, застрелян от неизвестен извършител. И от най-високото място в държавата ни казаха в прав текст: ДС пак е тук и пак ви управлява! Ето какво пише в Уикипедия за  групировката Мултигруп:  „През 90-те години на...

Продължете

ЕДИН ЗАДРЪСТЕН КАЗУС

В Сатиричния театър „Алеко Константинов” от известно време се играе спектакълът „Една задръстена звезда” от Слав Танев и Боряна Иванова. Режисьор: Калин Сърменов. Режисьорът сигурно е този, но за авторите на текста не е сигурно. По-вярно ще е да се каже, че автор на пиесата е нашият колега, стършелът Йордан Попов, напуснал ни в края на 2015. Малко предистория: През 2015...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име