fbpx
От категория: Каква стана тя

Пазете се от падащи кабинети – 6

Сигурно сте забелязали, че всички бели в тази държава стават в сряда – за да не може да ги отрази „Стършел”. Защото се печата в сряда.
Е, и кабинетът ще падне – ако не тази сряда, то в някоя следваща.
Но ние сме подготвени – нашите храбри репортери взеха предварително интервюта от достойните мъже, жертвоготовно свалили правителството (защото иначе се водеха част от него).

ДПС:
Парламентарна констипация

Помолен да коментира оставката на правителството лидерът на ДПС, г-н Карадайъ, ни предостави откъс от реч на почетния председател, д-р Доган, изнесена преди петнадесет години на партиен форум.

– Тук всичко е казано ясно и разбираемо – заяви г-н Карадайъ. – Към казаното от почетния ни председател няма какво да добавя, освен бележката, че словата му са пророчески.

Ето изявлението на почетния председател:

Длъжен съм да предупредя, че ескалирането на универсалния прагматизъм до парадигма на управленските решения води до темпорална парламентарна констипация, изразяваща се в кворумен дефицит и електорална пасивност. Това херметизиране на управлението води до блокиране на законодателния процес и херменевтика на въпросната прагматична парадигма. Надявам се, че управляващите правилно ще разберат това предупреждение и ще се съобразят с почетното ми мнение за констипационните процеси, протичащи в нашето общество.

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

ХРАНИ КУЧЕ ДА ХАПЕ

Печалната констатация, че не живеем в нормална държава, отдавна не се отнася само до хората, но и до домашните любимци. Казват, че стопаните заприличвали на своите кучета, но и обратното също е вярно. Зверовете собственици възпитават себеподобни четириноги. Миналата седмица в столичния квартал „Враждебна”, връщайки се от детска градина, от бойни кучета бяха нападнати баба и внуче. Като по чудо оцеляват,...

Продължете

КОЛЮШ (1944 – 1986)

РЕКЛАМАТА Телевизионната реклама е правена специално за дебили с ментална недостатъчност. Казвам го, ако ги има и тях тук, да знаят, че това е за тях. Другите можете да си ходите, няма да става нищо интересно... Е, ама много останаха! Приятно е, знаете, човек се чувства по-малко самотен... Значи, телевизионната реклама днес е изключително за перилни препарати. Отиваме в супера и...

Продължете

ПЕНЧО, НЕ ЧЕТИ!

Мила родна картинка – първолачета пеят „Върви, народе възродени“. Умилителничко. Милите деца – те все още вярват, че науката е слънце, че книжовността е сила нова и че народността не пада там, дето знаньето живей... Според добре осведомени източници в училищата все още се споменавало стихотворението, с което отчаяният от мързела на наследника си дядо Славейков се опитал да го вкара...

Продължете

Прочетете новия "Стършел"!

Подаръци "Стършел"

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име