fbpx
От категория: Каква стана тя

Пазете се от падащи кабинети – 6

Сигурно сте забелязали, че всички бели в тази държава стават в сряда – за да не може да ги отрази „Стършел”. Защото се печата в сряда.
Е, и кабинетът ще падне – ако не тази сряда, то в някоя следваща.
Но ние сме подготвени – нашите храбри репортери взеха предварително интервюта от достойните мъже, жертвоготовно свалили правителството (защото иначе се водеха част от него).

ДПС:
Парламентарна констипация

Помолен да коментира оставката на правителството лидерът на ДПС, г-н Карадайъ, ни предостави откъс от реч на почетния председател, д-р Доган, изнесена преди петнадесет години на партиен форум.

– Тук всичко е казано ясно и разбираемо – заяви г-н Карадайъ. – Към казаното от почетния ни председател няма какво да добавя, освен бележката, че словата му са пророчески.

Ето изявлението на почетния председател:

Длъжен съм да предупредя, че ескалирането на универсалния прагматизъм до парадигма на управленските решения води до темпорална парламентарна констипация, изразяваща се в кворумен дефицит и електорална пасивност. Това херметизиране на управлението води до блокиране на законодателния процес и херменевтика на въпросната прагматична парадигма. Надявам се, че управляващите правилно ще разберат това предупреждение и ще се съобразят с почетното ми мнение за констипационните процеси, протичащи в нашето общество.

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

Докато на Борисов му е много „вътрешно”, Иванчева е вътре

На пръв поглед между двата случая има общи неща – подхвърлени пачки евро и златни кюлчета в чекмеджето на нощното шкафче на единия и 70 хиляди евро в автомобила на другата. Обстоятелство, доказало безпощадно ясно, че паричната единица на еврозоната вече се е наложила като универсално разплащателно средство в определени среди на висшето общество, докато депутатите все още умуват дали да...

Продължете

ДА ЖИВЕЕ ХЕПИЕНДЪТ!

Сашко е намерен! Извънредни емисии и повсеместна народна радост. Девет дни телевизионните новини започваха, а често и свършваха със сводки по издирването на изчезналия петокласник. След дълго чакания хепиенд социалните мрежи се напълниха със стария футболен възглас: „Господ е българин!”. Каква е истината за изгубването на детето, едва ли някога ще стане ясно, и не това е най-важното. За последните 20...

Продължете

мИСТЕРИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ГЛАСОВЕ

Хакерите са за това – да бърникат из интернет пространството, да блокират сайтове, които не им харесват, и да объркват кореспонденцията между институциите. Преди дни в редакционната поща попадна проектът за изборен кодекс на една от парламентарно представените партии, изпратен до почти коалиционните є партньори. Тъй като никой няма време и търпение да изчете всичките сто и деветдесет страници, ние сме...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име