fbpx
От категория: Каква стана тя

ВИРУСЪТ КОВАЧКИ

Перничани непрекъснато подават сигнали на тел. 112 заради облаците с остра миризма на киселина, с които денонощно ги залива ТЕЦ-ът на Христо Ковачки в града.

Жителите на град Гълъбово пък не спират да се оплакват, че не могат да дишат заради отровите, които излизат от ТЕЦ „Брикел” на същия Ковачки. Комините на централата бълват черен дим, който дразни гърлото и мирише ужасно.

„При 30-35 градуса ни говорят за вируси, маски и ново извънредно положение, а за вируса Ковачки всички мълчат и си затварят очите – възущават се те в социалните мрежи. – Затова и ние искаме щаб и брифинги всеки ден – за състоянието на убийствения въздух, с който ни задушава електроцентралата, и съвети как да се опазим от вируса Ковачки. И не само в Гълъбово, а и във всички градове, където се горят боклуците на Европа.”

Жителите на Гълъбово бяха обнадеждени, че най-после ще започнат да дишат чист въздух, след като Старозагорският административен съд забрани на ТЕЦ „Брикел” да изгаря отпадъци. Радостта им обаче беше кратка. Юристите на милионера обжалваха тази присъда и Върховният административен съд само преди седмица изненадващо излезе със следното решение: „ТЕЦ „Брикел” не се нуждае от оценка за въздействието върху здравето на хората и околната среда, за да продължи да гори отпадъци”.

Очевидно – не се нуждае!

Така върховните магистрати развързаха ръцете на Христо Ковачки и за сетен път показаха, че той се ползва с необяснимата благосклонност на Темида. От оправдателната присъда преди години, която го обяви за невинен, въпреки че бе укрил 18 милиона ДДС и не поиска да ги върне в хазната, та чак до тази, която му разрешава и занапред да продължава да трупа милиони за сметка на човешкото здраве.

Сергей Трайков

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

ЕДИН ЗАДРЪСТЕН КАЗУС

В Сатиричния театър „Алеко Константинов” от известно време се играе спектакълът „Една задръстена звезда” от Слав Танев и Боряна Иванова. Режисьор: Калин Сърменов. Режисьорът сигурно е този, но за авторите на текста не е сигурно. По-вярно ще е да се каже, че автор на пиесата е нашият колега, стършелът Йордан Попов, напуснал ни в края на 2015. Малко предистория: През 2015...

Продължете

Директно от играта

Здравейте, драги приятели на най-красивата игра! Днес коментаторският ни пункт е разположен в зала 12 на Градския съд, където ще проследим пряко първото за сезона открито съдебно заседание срещу Иван Петров - Изверга, подсъдим по 92 обвинения в рекет, въоръжени грабежи, документни измами и неправилно паркиране. Ще приключи ли вечното дерби между Изверга и закона, ще влезе ли той в затвора?...

Продължете

СТОКОВАТА БОРСА НА СИНА МИ

Миналата седмица от правителството ми се обадиха да погледна Плана за възстановяване на лаптопа, преди правителството да подаде оставка, за да спазим сроковете. За да кротува 2-годишният ми син, му дадох телефона. За няма и два часа оправих всички критични грешки, дадох детайлно насоки какво да включат още и накрая си взех телефона от детето. Оказа се, че нашият влязъл в...

Продължете

КОНКУРС “ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ”

ПРАЗНИЧНО КАФЕ Пенсионерският клуб беше саморъчно направена постройка пред блока, вътре с печка кюмбе и чистак новичка машина за кафе, подарена от внука на дядо Марин – клубния председател. Тя бе от най-модерните, които сами мелят кафе, сами правят всичко, даже и говорят на няколко езика. Старците така употребиха машината, че тя заговори на китайски и когато трябваше да й се...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име