fbpx
От категория: З-з-заядлив коментар

Особености от пейзажа

З-забелязахте ли една интересна особеност на тези протести?

Пак площадът пред правителствените сгради е пълен с хора, пак има свирки, вувузели, тъпани, плакати, лозунги, пак се пеят песни и се скандира „Оставка“.

Само че медиите, дори най-верните на премиера, прокурора и партията, не наричат хората на тоя площад „протестъри“, „умни и красиви“, „зелени мафиоти“, „соросоиди“.

Някои опитаха да обяснят, че завърналите се в принудителна ваканция студенти нямали какво да правят, защото дискотеките били затворени, та излизали на площада да се позабавляват. Тоя номер не мина.

Публикуваха ценоразпис на хонорарите за участие в митингите. От петдесет кинта – за кротко участие, до хиляда и петстотин – да накараш полицията да те набие, та да те снимат телевизиите.

Надсмяха им се.

Опитаха да се присламчат партийни лидери – червени, пембени, лилави, розови, кафеникави.

Изгониха ги.

Някой изпрати агитки с качулки и бомбички в джобовете.

Изолираха ги.

Какво става, дами и господа? Какво различно става?

Простичко е. Този път на площада излязоха децата ни.

Да попитат защо сме пуснали прасетата да живеят в къщата ни, а ние се свираме в кочината.

Да ни кажат, че не харесват как живеем. И че не искат да мижитурстват като нас.

Казано кратичко – казаха ни в очите, че и нас не ни харесват.

Не харесват в какво сме се превърнали след тридесет години компромиси.

З-з-затова дори най-верните на премиера, прокурора и партията медии внимават с епитетите – защото българинът може всичко да изтърпи, но не и гавра с децата му.

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

мИСТЕРИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ГЛАСОВЕ

Хакерите са за това – да бърникат из интернет пространството, да блокират сайтове, които не им харесват, и да объркват кореспонденцията между институциите. Преди дни в редакционната поща попадна проектът за изборен кодекс на една от парламентарно представените партии, изпратен до почти коалиционните є партньори. Тъй като никой няма време и търпение да изчете всичките сто и деветдесет страници, ние сме...

Продължете

Йожен ЙОНЕСКО (1909 – 1994)

МОМИЧЕ ЗА ЖЕНЕНЕ Пиеса в едно действие Госпожата носи шапка с изкуствени цветя, закрепена с голяма игла, държи чанта, облечена е в дълга рокля и виолетов жакет. Господинът е в редингот, с черна вратовръзка, дантелени маншети, има бяла брада. Двамата са седнали на пейка в парка. ГОСПОЖАТА: Мога да ви кажа, че моята дъщеря завърши учението си с отлични оценки. ГОСПОДИНЪТ:...

Продължете

СЛЕД КАТО МЕ ПРОБИХА

Когато ме пробиха някъде, миг преди да отворя единственото си око към света, потръпнах от ужас! Настина беше потресаващо. Да, уви. Най-злокобните ми съмнения се оправдаха. Бяха ме издълбали в някакъв си кавал-провинциа­лист! В един български селянин! Къде бе гледал баща ми, свределът, произведен в бляскавата немска провинция Северен Рейн - Вестфалия! Къде се бе отнесла майка ми, острата пила, която...

Продължете

ЧИНИЯТА НА ВЪЗДИШКИТЕ

ЧИНИЯТА НА ВЪЗДИШКИТЕ Калоян Паргов, функционер на БСП, почти двойник на Вълко Червенков – като  мислене и като излъчване, връчил награда на млада архитектка. Наградата е за „Съхранение и нов живот на наследството”, а архитектката  Дора Иванова е отличена с нея заради усилията є да възроди „чинията” на Бузлуджа – паметника на комунизма, издигнат в началото на 80-те. И сто награди да...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име