fbpx
От категория: Каква стана тя

МЕТАФОРИ – СВИНСКИ И РОДНИНСКИ

Главният прокурор Иван Гешев обича цветисти метафори – по адрес на разследваните братя Бобокови и връзката им с президентството каза, че там доста хора били навързани „като свински черва”.

Междувременно се случиха две неща – съдът оправда бившите министри Дянков и Трайков, както и бизнесмена Прокопиев по повдигнати обвинения. А пък прокурорът по делото Емил Петров предварително обяви пред медиите техните действия за „престъпления”. Съдът обаче не откри доказателства за „престъпления” и вместо прокурорът да се извини, ще обжалва.

Втора случка – само една телевизия излъчи разследване на Антикорупционния фонд, озаглавено „Осемте джуджета”. Накратко: с далавера и заплахи е отнет печеливш бизнес. Кой го отнел – бивш следовател, Петър Петров, по прякор Петьо Еврото.

И тук излизат интересни детайли.

Оказва се, че прокурорът Емил Петров е брат на Петьо Еврото. А съпругата на Петьо е активна организаторка на митингите в подкрепа на кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор.

Ето още едни навързани „черва” – „свински” и роднински.

Та Гешев по-внимателно да си служи с метафорите, защото те се връщат и обръщат срещу него.

М .

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

СТОКОВАТА БОРСА НА СИНА МИ

Миналата седмица от правителството ми се обадиха да погледна Плана за възстановяване на лаптопа, преди правителството да подаде оставка, за да спазим сроковете. За да кротува 2-годишният ми син, му дадох телефона. За няма и два часа оправих всички критични грешки, дадох детайлно насоки какво да включат още и накрая си взех телефона от детето. Оказа се, че нашият влязъл в...

Продължете

КОНКУРС “ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ”

ПРАЗНИЧНО КАФЕ Пенсионерският клуб беше саморъчно направена постройка пред блока, вътре с печка кюмбе и чистак новичка машина за кафе, подарена от внука на дядо Марин – клубния председател. Тя бе от най-модерните, които сами мелят кафе, сами правят всичко, даже и говорят на няколко езика. Старците така употребиха машината, че тя заговори на китайски и когато трябваше да й се...

Продължете

Докато на Борисов му е много „вътрешно”, Иванчева е вътре

На пръв поглед между двата случая има общи неща – подхвърлени пачки евро и златни кюлчета в чекмеджето на нощното шкафче на единия и 70 хиляди евро в автомобила на другата. Обстоятелство, доказало безпощадно ясно, че паричната единица на еврозоната вече се е наложила като универсално разплащателно средство в определени среди на висшето общество, докато депутатите все още умуват дали да...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име