fbpx
От категория: Каква стана тя

Кога ще гръмне Козлодуй?

Отговорът на въпроса е елементарен – след четири-пет години.

Откъде сме толкова сигурни, че нещо ще се обърка? Ами – заради нашата днешна сбърканост.

Покрай кризата с коронавируса, извънредното положение и карантините университетите се видяха в чудо как да си провеждат приемните изпити. И повечето решиха направо да си ги отменят, а да приемат според успеха на матурите. Които също не е много ясно как ще се провеждат. Освен това – и според общия успех от дипломата за средно образование. Половината от последната година на което абитуриентите изкараха вкъщи.

В СУ „Св. Климент Охридски” почти всички специалности се оказаха без приемни изпити.

Колегията вдигна малко шум около приема на бъдещите журналисти – единственото и достатъчно усилие, което ще трябва да направят кандидатите, било да си извадят копие от дипломата.

Можеха поне да ги попрепитат по правопис – в тая област гилдията отдавна куца.

В УНСС за журналистиката все пак са предвидили събеседване с изпитна комисия – поне да отсеят кандидатите за телевизионни водещи с говорни дефекти.

Още по-демократичен е приемът в Нов български университет – там теста за общообразователна подготовка не само, че се провежда онлайн, но и можеш да се явяваш дотогава, докато го изкараш!

А в едновремешния полувисш библиотекарски институт, отдавна прераснал в УНИБИТ, мераклиите да осигуряват не библиотечното обслужване, а националната ни сигурност, също ще ги приемат само срещу копие от дипломата.

Но националната сигурност ще ни е последна грижа, когато гръмне „Козлодуй“. Както казахме – това се очаква след четири-пет години, когато кандидатстващите сега (само по диплома) за специалността „Ядрена техника и ядрена енергетика“ в Софийския университет ще си получат тапиите за висшисти и ще отидат да натискат копчетата на атомната електроцентрала.

Е, тогава коронавирусът ще ни се стори песен!

Румен БЕЛЧЕВ

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

Абонамент`2023

Остават броени дни до края на абонаментната кампания - имате възможност да направите абонамент за "Стършел" във всички пощенски станции, в редакцията на вестника или онлайн само до 15 декември! Всички подробности можете да намерите на https://www.starshel.bg/abonament/  Не чакайте последния момент, за да не изпуснете влака!

Продължете

Орден с име на салам

З-з-знак ни дадоха от президенството – наградиха с най-високия орден „Стара планина” не кого да е, а мултака Николай Вълканов, дясна ръка на баш-мултака Илия Павлов, застрелян от неизвестен извършител. И от най-високото място в държавата ни казаха в прав текст: ДС пак е тук и пак ви управлява! Ето какво пише в Уикипедия за  групировката Мултигруп:  „През 90-те години на...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име