fbpx
От категория: З-з-заядлив коментар

Менти по време на пандемия

З-заради пандемията трябвало да се откажем от някои граждански свободи. Човешкият живот бил по-важен от свободата на словото. Такава „мъдра“ мисъл изказа преди време един депутат от ДПС, по-известен с прякора си Ментата.

Драга ни Ментичке, много си се объркал! Точно обратното е – през вековете достойни хора са си залагали главите и са умирали заради свободата.

Свободата на словото, на мнението, на вярата!

Да припомняме ли какво написаха априлските въстаници на знамето си? Лозунгът “Свобода или смърт!“ би трябвало да се знае от началното училище.

Не за пръв път депутатът с ментовия прякор се дразни от свободните медии. Преди време, заедно със своя объл колега, също депутат от ДПС и медиен бос, внесоха закон за финансирането на медиите. Искаха да притиснат независимите издания, сайтове и журналисти, но не им се получи – законът им излезе ялов, напълно излишен и бездействащ. Сега коронавирусът им идва като оправдание за нов натиск срещу словото, което не им изнася. Целта е една – да останат само жълтите и послушните медии, подкрепящи властта.

Няма да се получи – обществото вече прави разлика между менти и истина.

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

СТОКОВАТА БОРСА НА СИНА МИ

Миналата седмица от правителството ми се обадиха да погледна Плана за възстановяване на лаптопа, преди правителството да подаде оставка, за да спазим сроковете. За да кротува 2-годишният ми син, му дадох телефона. За няма и два часа оправих всички критични грешки, дадох детайлно насоки какво да включат още и накрая си взех телефона от детето. Оказа се, че нашият влязъл в...

Продължете

КОНКУРС “ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ”

ПРАЗНИЧНО КАФЕ Пенсионерският клуб беше саморъчно направена постройка пред блока, вътре с печка кюмбе и чистак новичка машина за кафе, подарена от внука на дядо Марин – клубния председател. Тя бе от най-модерните, които сами мелят кафе, сами правят всичко, даже и говорят на няколко езика. Старците така употребиха машината, че тя заговори на китайски и когато трябваше да й се...

Продължете

Докато на Борисов му е много „вътрешно”, Иванчева е вътре

На пръв поглед между двата случая има общи неща – подхвърлени пачки евро и златни кюлчета в чекмеджето на нощното шкафче на единия и 70 хиляди евро в автомобила на другата. Обстоятелство, доказало безпощадно ясно, че паричната единица на еврозоната вече се е наложила като универсално разплащателно средство в определени среди на висшето общество, докато депутатите все още умуват дали да...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име