fbpx
От категория: Каква стана тя

Високоалкохолни криминалета

Алиби за хабиби

Идва ми днеска едно мургаво момче до къщата и вика:

– Хабиби, спиш ли?

Гледам го – стройно едно такова, яха хубава камила, в бяла джелабия, с куфия на главата, силях пищови и ханджар на кръста. Поробител отвсякъде. Викам му:

– Марш оттука бе, Али Баба!

А той:

– Нема да ми викаш Али Баба, хабиби, аз съм Али ибн Абу Финик ал-Шекери и нося осемдесет кашона хуманитарен бартер.

– Изчезвай, чаршаф – скърцам аз като патриот и вече паля фитила на аркебуза – тука спазваме извънредно положение.

– Хабиби, моля ти се, аман-заман, къде да пласирам тия фурми, ти баща, ти майка, Аллах да те благослови и с мир да те дари, не ти ща зекят, дай акъл къде да се дена!

Таман да го пратя на майната му, ми светва, че в мазето имам котле.  Вярно, то е за пелети. Зимата произвеждаме фини прахови частици по общинска поръчка, ама зимата мина, а трябва да се яде. И му викам:

– Камилски сине, извинявай, слизам да ти отворя.

Слизам, отварям. Влиза керван от четирийсет разбойници, всеки яхнал дромадер и мъкне два кашона. Отварям кашоните – фурми. Сладки, пресни, шекерни, екстра качество. И сядаме ние с колегата Али ибн Абу Финик ал-Шекери да приведем осемдесет кашона фурми във вид, удобен за джибри. Питам го:

– Али, на теб Коранът не ти ли забранява фурмовица?

– Тцъ, хабиби, само гроздова не мога.

Сега я чакаме да стане. Оказа се, че за мезе не можело сланинка, та от дромадерите ще слагаме пастърма.

Какво да се прави, хора сме, помагаме си. Но от кашоните на бай Алито взе да изпада и някакъв бял прашец, та утре ще тичам до общината (с маска) да изкарам едно тротоарно право, та да може моят нов аркадаш да си пласира стоката. Казва, че било насипен прах за пране, евтин и на мода у тях, пък е добро момче, вярвам му и ще му взема само десет процента, че ми продава на сергия пред къщата. Кой го знае, може после и дюнерджийница да отвори, а премиерът казва, че дюнерджийниците пазели от тероризъм.

Сега ви оставям, че разбойниците ме канят на танц със саби в мазето.

Манол ГЛИШЕВ

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

СТОКОВАТА БОРСА НА СИНА МИ

Миналата седмица от правителството ми се обадиха да погледна Плана за възстановяване на лаптопа, преди правителството да подаде оставка, за да спазим сроковете. За да кротува 2-годишният ми син, му дадох телефона. За няма и два часа оправих всички критични грешки, дадох детайлно насоки какво да включат още и накрая си взех телефона от детето. Оказа се, че нашият влязъл в...

Продължете

КОНКУРС “ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ”

ПРАЗНИЧНО КАФЕ Пенсионерският клуб беше саморъчно направена постройка пред блока, вътре с печка кюмбе и чистак новичка машина за кафе, подарена от внука на дядо Марин – клубния председател. Тя бе от най-модерните, които сами мелят кафе, сами правят всичко, даже и говорят на няколко езика. Старците така употребиха машината, че тя заговори на китайски и когато трябваше да й се...

Продължете

Докато на Борисов му е много „вътрешно”, Иванчева е вътре

На пръв поглед между двата случая има общи неща – подхвърлени пачки евро и златни кюлчета в чекмеджето на нощното шкафче на единия и 70 хиляди евро в автомобила на другата. Обстоятелство, доказало безпощадно ясно, че паричната единица на еврозоната вече се е наложила като универсално разплащателно средство в определени среди на висшето общество, докато депутатите все още умуват дали да...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име