fbpx
От категория: Каква стана тя

БРЕЙ, КОЛКО ВИРУСОЛОЗИ!

Хубавото на извънредното положение е, че в него има ред!

Разпореди, да речем, премиерът, в края на февруари, всички аптеки да се заредят с маски и дезинфектанти, и – готово – десет дни по-късно д-р Дариткова ни уведоми, че маски и дори защитни облекла имало заредени за цял месец напред! За съжаление докторите от повечето болници не го знаеха и твърдяха, че за защита срещу гадния вирус имали само марлени маски, които не вършат работа, но те ли знаят по-добре или председателят на Здравната комисия!

Винаги трябва да се вярва на експертите!

Извънредното положение извади на показ скритите таланти на хората, които сме турнали начело на държавата. Никога не сме предполагали, че имаме на разположение толкова вирусолози!

Група вирусолози чака реда си, за да сподели своите идеи.

Волен Сидеров отново бе пръв, за да обяви, че вече от шест години се опитва да легализира разработеното с негова помощ лекарство срещу предвидения от него още тогава вирус, но никой не му обърна внимание. Това, хората, сме мнителни – направихме обоснованото предположение, че става дума за водка.

Междевременно извънредното положение внесе нов ред в държавата – изведнъж всичко се закроти, както би казал поетът, настъпи мир и тишина над цялата … да не казваме думата, страна. Ако се съди по новините в медиите, няма вече пребити и ограбени бабички по селата, автомобилни катастрофи, обири на банки и бензиностанции, злоупотреби с европейски фондове, леене на бетон край морето, не се обявява дори нивото на язовир „Студена”  в сантиметри!

Спадането на престъпността у нас даде достатъчно свободно време на гл. прокурор Гешев да прояви компетентността си в епидемиологията – той се появи на заседание на правната комисия в Народното събрание, за да поиска пълна карантина на родния си град и „почти военно положение”.

Не, че почти не го послушаха, но все пак жалко – почти военният министър Каракачанов не си даде танковете. А можеше да ги даде и двата! Децата така щяха да им се радват! Децата повече се радват на детските филмчета, но отговорните хора гледат сутрешните блокове. От една телевизия научиха, че собственикът й се лекувал с лекарство на хининова основа и веднага отърчаха да докладват Там, където трябва – и новоизпеченият фармаколог, д-р Борисов, разпореди веднага да започне да се произвежда лекарството!

Генералът, отговарящ за епидемията, в качеството си на лекар и професор, опита да рече, че тая работа не е оная, и за да бъде одобрено едно лекарство за използване си има правила, но извънредното положение веднага сложи ред – още на следващия брифинг генералът се яви с нещо пластмасово в ръка и обяви, че благодарение на усилията на премиера ей този защитен шлем съвсем скоро ще се произвежда и ще пази медиците от повръщано.

Единственият фармацевт, или поне собственик на аптеки, г-н Марешки, пък се яви в Парламента облечен като синя нинджа (белият предпазен костюм отивал повече на колежката му –  с него тя мязаше досущ на бяла нинджа) и разясни с думи прости на останалите депутати, че Народното ни събрание и Столипиново си приличали по това, че никой не стои на два метра от другия.

И не само по това, бих добавил. За чест на обитателите на Столипиново, чийто единствен грях е, че се движат на тумби, а не на парламентарни групи.

Най-полезна в тая новоекспертна короналудница май ще вземе да излезе онази мила женица от Женския пазар, която, докато продаваше картофи, даде интервю, в което експертно препоръча хеликоптер да литне над цялата Земя и да я наръси с дезинфектант, та да изтрепе тая гад, вируса.

И наистина, още на другия ден литна – е, не хеликоптер, а самолет, и не над цялата Земя, а само над Карнобат. И наръси – каквото там му бяха сложили за ръсене. Поне карнобатлии две нощи спяха спокойно – до първия сняг покривите им бяха напълно обезвирусени!

За съжаление, единственият експерт, който свърши някаква полезна работа, няма никакъв шанс да стане освен експерт, и депутат.

Освен, ако още веднъж не се появи по телевизията – тогава депутатството е в кърпа вързано! Партиите мрат за гласуващи правилно, популярни сред народа хора от народа, които да издигат на високи експертни  позиции.

Румен Белчев

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

ЕДИН ЗАДРЪСТЕН КАЗУС

В Сатиричния театър „Алеко Константинов” от известно време се играе спектакълът „Една задръстена звезда” от Слав Танев и Боряна Иванова. Режисьор: Калин Сърменов. Режисьорът сигурно е този, но за авторите на текста не е сигурно. По-вярно ще е да се каже, че автор на пиесата е нашият колега, стършелът Йордан Попов, напуснал ни в края на 2015. Малко предистория: През 2015...

Продължете

Директно от играта

Здравейте, драги приятели на най-красивата игра! Днес коментаторският ни пункт е разположен в зала 12 на Градския съд, където ще проследим пряко първото за сезона открито съдебно заседание срещу Иван Петров - Изверга, подсъдим по 92 обвинения в рекет, въоръжени грабежи, документни измами и неправилно паркиране. Ще приключи ли вечното дерби между Изверга и закона, ще влезе ли той в затвора?...

Продължете

СТОКОВАТА БОРСА НА СИНА МИ

Миналата седмица от правителството ми се обадиха да погледна Плана за възстановяване на лаптопа, преди правителството да подаде оставка, за да спазим сроковете. За да кротува 2-годишният ми син, му дадох телефона. За няма и два часа оправих всички критични грешки, дадох детайлно насоки какво да включат още и накрая си взех телефона от детето. Оказа се, че нашият влязъл в...

Продължете

КОНКУРС “ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ”

ПРАЗНИЧНО КАФЕ Пенсионерският клуб беше саморъчно направена постройка пред блока, вътре с печка кюмбе и чистак новичка машина за кафе, подарена от внука на дядо Марин – клубния председател. Тя бе от най-модерните, които сами мелят кафе, сами правят всичко, даже и говорят на няколко езика. Старците така употребиха машината, че тя заговори на китайски и когато трябваше да й се...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име