fbpx
От категория: Каква стана тя

На крилете на глупостта

Светът е блокиран от коронавируса, нашите управници обаче „работят“за българския народ дори и в условията на глобална пандемия.

Мечка страх, Валери Симеонов – не. Зам.-председателят на Народното събрание посети миналата седмица Уганда, където осъществи поредица от бизнес срещи. От своя страна почетният консул на Република Уганда у нас Ивайло Йотов ще предостави безвъзмездно на африканската държава самолет за борба със скакалците, които са най-сериозните вредители на земеделската продукция в Уганда.

Няма страшно, братя угандийци, ще ви спасим от крилатата напаст. А нас от политическата глупост кой ще ни спаси?

Заради финансовия колапс, в който тепърва ще изпада държавата ни, всеки лев ще е кът, а ние ще се бръкнем с някой друг „излишен“ милион за харизания самолет. А на тема летателни средства държавата ни е изцяло сбъркана. Министерският съвет се отказа да купува правителствен самолет с отпуснатите 55 милиона лева. Ясно е – всяко правителство прибягва до подобни популистки актове за пред електората. В същото време България вероятно е единствената европейска държава, която няма собствен планински хеликоптер-линейка. Благодарение на това ежегодно загиват десетки туристи, които иначе могат да оцелеят.

Какви ти туристи, управляващите имат по-важна мисия – да се борят със скакалците в Уганда. В края на януари по време на Световната купа по ски в Банско чуждестранен хеликоптер, нает от организаторите на състезанието, спаси български алпинист след падане в Рила. Дни по-късно Планинската спасителна служба издирва баща и син изгубили се по пътя за връх Ботев. Акцията претърпя неуспех именно поради липсата на хеликоптер. Та така уважаеми управници, не е зле първо да помислите за човешките животи, а после да браните братските африкански народи от крилати нашественици.

 Влади Христов

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

Абонамент`2023

Остават броени дни до края на абонаментната кампания - имате възможност да направите абонамент за "Стършел" във всички пощенски станции, в редакцията на вестника или онлайн само до 15 декември! Всички подробности можете да намерите на https://www.starshel.bg/abonament/  Не чакайте последния момент, за да не изпуснете влака!

Продължете

Орден с име на салам

З-з-знак ни дадоха от президенството – наградиха с най-високия орден „Стара планина” не кого да е, а мултака Николай Вълканов, дясна ръка на баш-мултака Илия Павлов, застрелян от неизвестен извършител. И от най-високото място в държавата ни казаха в прав текст: ДС пак е тук и пак ви управлява! Ето какво пише в Уикипедия за  групировката Мултигруп:  „През 90-те години на...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име