fbpx
От категория: Каква стана тя

Италианска щампа

Винаги ми е било трудно, когато стане време за избор на подарък. И ето, отново съм пред дилема какво да купя за рождения ден на един от най-добрите ми приятели. Подарявал съм му като започнем от най-тривиални памучни чорапи, минем през барбекю и стигнем до машина за рязане на дърва. Тази година, понеже е юбиляр, реших да го изненадам с по-специален подарък. Ще му поръчам чаша за чай с неговия образ, рекох си и се запътих към най-близкото квартално фотостудио.

На входа ме посрещна момиче с три пласта фон дьо тен и ястребов маникюр. Накратко є обясних каква поръчка искам да дам. Тя се втренчи в мен и ме изгледа недоумяващо: „Господине, това което желаете, е отдавна демоде, ще се изложите пред рожденника. Купите му готова чаша с лика на някоя известна и обичана личност. Ето, имаме чаши с Путин, Сталин, Тодор Живков, Ален Делон, Папа Франциск, Че Гевара, Хан Крум и Васил Левски. Стават и за миялни машини. Италианска щампа – няма мърдане!“.

Това ексклузивно предложение първо ме стъписа, после ме върна рязко в родната действителност. Видяло объркването ми, момичето с ястребовите нокти реши да ме насърчи: „Не се колебайте, тези чаши сега са хит! На ден продавам поне по 50. Путин е бестселър! След него се нарежда Папата с гълъбче на рамото. Левски си е постоянно в челната тройка!“.

Почувствах се като абсолютен невежа относно съвременните тенденции в бизнеса с подаръчни стоки. И понеже леко ми прилоша от компанията на толкова обичани личности, набързо се прибрах вкъщи. Защо ми трябваше след всичко преживяно да влизам в интернет.

Първата новина, която ме посрещна беше: „Българите харесват най-много папа Франциск и президента Владимир Путин, сочи изследване на агенция „Галъп“. 65% от българите гледат одобрително на папа Франциск, а 59% одобряват руския президент Владимир Путин“. „Голям съм глупак!” беше печалната ми констатация след прочетеното. Трябваше да послушам фондьотенката и да се снабдя с актуалните чаши. Сега ако са изкупили Путин и Папата, ще трябва да подарявам пак памучни чорапи.

 Влади Христов

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

Абонамент`2023

Остават броени дни до края на абонаментната кампания - имате възможност да направите абонамент за "Стършел" във всички пощенски станции, в редакцията на вестника или онлайн само до 15 декември! Всички подробности можете да намерите на https://www.starshel.bg/abonament/  Не чакайте последния момент, за да не изпуснете влака!

Продължете

Орден с име на салам

З-з-знак ни дадоха от президенството – наградиха с най-високия орден „Стара планина” не кого да е, а мултака Николай Вълканов, дясна ръка на баш-мултака Илия Павлов, застрелян от неизвестен извършител. И от най-високото място в държавата ни казаха в прав текст: ДС пак е тук и пак ви управлява! Ето какво пише в Уикипедия за  групировката Мултигруп:  „През 90-те години на...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име