fbpx
От категория: Каква стана тя

ИЗНАСЯМЕ ОЛИГАРСИ В ДУБАЙ

Колко мечки има в България? Не се знае.

Изпълнителната агенция по околната среда дава много малък брой мечки – по последни данни 364. Друга изпълнителна агенция – тази по горите, базирайки се на мониторинг на ловците, дава 4 пъти повече мечоци, мецани и мечета. В крайна сметка никой не знае, но и не се знае знае ли се. А това е важно за развитието на бракониерската дейност и нелегалната търговия с ловни трофеи. И със сигурност някой бърка в меда, докато пълната със слама муцуна го гледа със стъклен поглед от стената.

Подобно е положението и с тецовете на непреходния герой на прехода Ковачки. И там броят две институции. В докладите за парникови газове, подавани от петте теца към Изпълнителната агенция по околна среда, пише, че работят с редуцирани количества използвани горива и въглероден диоксид, което намалява разходите им за въглеродни квоти. Плащането им пък по еврозаконодателството е задължително условие за работата на замърсяващи производства като тецовете на въглища. От друга страна, в данните към Държавната комисия по водно и енергийно регулиране пък, от които зависи определянето на цената на произведената от тези топлоцентрали електроенергия, има доста по-голямо количество горива. Което вдига себестойността на произведената еленергия и съответно парите, които държавата плаща за нея.

Агенцията и комисията не знаят кои цифри са верните. Само че от това „двойно счетоводство” в джоба на консултанта Ковачки са влезли само за няколко години близо 80 млн. лв. С които той е заминал на кратка или дълга почивка в Дубай. Там вече го чакали Черепа и Пеевски и сега търсели четвърти за каре на карти.

Сред горещите пясъци на емирството изкарват дюнера си не по-малко от 4000 българи. Те вече си имат и олигарси, а това са достатъчни условия за разкриване на избирателна секция Дубай. Другият вариант е свързан с първата копка на луксозния затвор в Самораново. Това е първото място за лишаване от свобода на заслужили лукса си деятели. То ще бъде готово за първи май догодина – Денят на труда, включително и на тези, които броят – било то мечки, било въглеродни квоти.

Чавдар Цолов

Абониране
Уведоми за
0 Коментари
Вътрешна обратна връзка
Виж всички коментари

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

КОНКУРС “ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ“

Зимата, макар да се заинати, си замина, овошките разцъфтяха, щъркелите се завърнаха – хей, пролетта дойде! До обявения краен срок – пролетното равноденствие, в редакцията се получиха десетки стихове, разкази, фейлетони, карикатури. Най-добрите от тях бяха публикувани във вестника. В деня след равноденствието редакционната колегия се събра, прочете за втори път изпратените ни творби и единодушно реши, че наградата в конкурса...

Продължете

АЙ – AI – АЙ

Добре, че е науката, та да освободи човечеството от това гайле – да мисли. Мисленето при всички положения е по-опасно за вашето здраве от тютюнопушенето! Доказано е експериментално! Вече напреднахме в двадесет и първия век и можем спокойно да се оставим на създадените от учените машини, притежаващи изкуствен интелект, наричан за краткост „AI“. На български – „АЙ“. И изведнъж всичко ще...

Продължете

ПЪРВОАПРИЛСКО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РОДИНАТА

Изборно чудо! Като буен вятър, като пролетна буря политическа партия „Възраждане” отнесе останалите претенденти и е първа политическа сила. Въпреки че предварителните социологически проучвания є определяха четвъртото място, формацията, водена от славния вожд Костадин Костадинов, спечели сърцата, умовете и гласовете на българите. Народът реши: „Възраждане” ще има пълно мнозинство в парламента и ще състави правителство! Край на политическите кризи, край на...

Продължете

Подаръци "Стършел"

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име

0
Моля, оставете коментар.x