fbpx
От категория: Каква стана тя

ПРЕЯЖДАНЕ С АСФАЛТ

Навремето, докато  Бойко Борисов при първото си управление строеше магистрали,  неговите политически противници от „Позитано” го атакуваха с аргумента: ”Асфалт не се яде!”.

Сега разбрахме, че асфалтът се яде. Даже вече е изяден – при направени проби по нареждане на служебния министър на строителството се оказа, че липсва една трета от асфалтовото покритие в някакъв участък на Око­ло­връстното.

Политици от ГЕРБ възразиха, че това са предизборни партенки – пробите не били взети коректно, а тенденциозно. Сега остава да тръгнат и те да дупчат допълнително платната на „Тракия”, за да доказват дебелината. Така магистралата до Бургас, която иначе е равна като картофена нива, да заприлича и на швейцарско сирене.

Самият Борисов на предизборни събрания избягва ловко „асфалтовата тема”, а говори за голямата корупция в енергетиката и обвинява краткотрайното управление на Кирил Петков.

Така във взаимни обвинения – кой краде повече и кой – още повече, ни минава животът, докато си трошим колите по скапани пътища и се избиваме един-друг в катастрофи. Там по броя на жертвите водим европейската класация.

Виновни няма, наказани или осъдени – също.

На всяко излизане или влизане през Калотина българите си задават един въпрос: как сърбите, без да са в ЕС и без еврофондове, построиха бързо – за няколко години, 150 километра магистрала от Ниш до българската граница? С тунели, осветени и вентилирани, на които работят и двете тръби. А ние, за трийсет години, с парите на ЕС не можем да направим едни 40 километра – от София до Калотина?

И колко години още ще усвояваме доволно милионите на ЕС, а няма да имаме свестни автостради – до Варна, до Гърция или поне до Калотина?

Отговорът: докато политиците и строителите ядат асфалт, някои преяждат и после отиват не в съда, а на  санаториум за отслабване при доктор Емилова.

М.

Абониране
Уведоми за
0 Коментари
Вътрешна обратна връзка
Виж всички коментари

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

КОНКУРС “ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ“

Зимата, макар да се заинати, си замина, овошките разцъфтяха, щъркелите се завърнаха – хей, пролетта дойде! До обявения краен срок – пролетното равноденствие, в редакцията се получиха десетки стихове, разкази, фейлетони, карикатури. Най-добрите от тях бяха публикувани във вестника. В деня след равноденствието редакционната колегия се събра, прочете за втори път изпратените ни творби и единодушно реши, че наградата в конкурса...

Продължете

АЙ – AI – АЙ

Добре, че е науката, та да освободи човечеството от това гайле – да мисли. Мисленето при всички положения е по-опасно за вашето здраве от тютюнопушенето! Доказано е експериментално! Вече напреднахме в двадесет и първия век и можем спокойно да се оставим на създадените от учените машини, притежаващи изкуствен интелект, наричан за краткост „AI“. На български – „АЙ“. И изведнъж всичко ще...

Продължете

ПЪРВОАПРИЛСКО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РОДИНАТА

Изборно чудо! Като буен вятър, като пролетна буря политическа партия „Възраждане” отнесе останалите претенденти и е първа политическа сила. Въпреки че предварителните социологически проучвания є определяха четвъртото място, формацията, водена от славния вожд Костадин Костадинов, спечели сърцата, умовете и гласовете на българите. Народът реши: „Възраждане” ще има пълно мнозинство в парламента и ще състави правителство! Край на политическите кризи, край на...

Продължете

Подаръци "Стършел"

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име

0
Моля, оставете коментар.x