fbpx
От категория: Каква стана тя

ТЕ ПАК СА ТУК!

Изборите наближават със страшна сила, листите са наредени, кандидат-депутатите тръпнат в очакване.

А ние се питаме колко ли от тях имат агентурно минало?

На миналия вот, през ноември, след проверка на Комисията по досиетата сайтът desebg.com съобщи, че общо 57 служители или сътрудници на бившата ДС са издигнати за народни представители.

Столетницата водеше класацията с цели 18 души! Сред тях бяха имената на Таско Ерменков, Румен Гечев и Валентин Заяков. И понеже в страната ни лустрация така и не се проведе, всички ние разчитаме на съвестта на партията-майка сама да изчисти листите си от бив­ши агенти.

Да, ама не!

„Свършихме много от обещаното, но остана и много несвършено. С пълно единодушие бе приета и предизборната платформа на партията”, заяви в началото на кампанията непоклатимият вожд на БСП Корнелия Нинова.

Уважаеми позитанци, редно е да ви запитаме – защо със същото единодушие не премахнахте ДС елементите от предизборната надпревара? Всяка уважаваща електората си партия би го направила, но явно това не се отнася за вас. По данни на desebg.com се оказва, че двама от водачите на БСП листи са бивши сътрудници на ДС. Това са Бойко Клечков в 10 МИР – Кюстендил и Румен Гечев в 15 МИР – Плевен.

По-интересното е, че те са били водачи в същите избирателни райони и на изборите за миналото 48-то Народно събрание. Столетницата няма никакви скрупули да ги сложи отново начело в списъците, как би се лишила от такива ценни кадри! Гечев например беше вицепремиер и министър на икономическото развитие в правителството на БСП с премиер Жан Виденов (1995-1997). Всички помним как то доведе България до тежка икономическа катастрофа, хиперинфлация и срив на банковата система. Представете си само, ако той отново оглави икономическото министерство! Виденовата зима ще ни се стори като най-жаркото лято.

По всичко личи, че и на тези избори ще си плащаме данък „неосъществена лустрация”, дано поне процентите му да не бъдат високи!

Влади Христов

Абониране
Уведоми за
0 Коментари
Вътрешна обратна връзка
Виж всички коментари

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

КОНКУРС “ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ“

Зимата, макар да се заинати, си замина, овошките разцъфтяха, щъркелите се завърнаха – хей, пролетта дойде! До обявения краен срок – пролетното равноденствие, в редакцията се получиха десетки стихове, разкази, фейлетони, карикатури. Най-добрите от тях бяха публикувани във вестника. В деня след равноденствието редакционната колегия се събра, прочете за втори път изпратените ни творби и единодушно реши, че наградата в конкурса...

Продължете

АЙ – AI – АЙ

Добре, че е науката, та да освободи човечеството от това гайле – да мисли. Мисленето при всички положения е по-опасно за вашето здраве от тютюнопушенето! Доказано е експериментално! Вече напреднахме в двадесет и първия век и можем спокойно да се оставим на създадените от учените машини, притежаващи изкуствен интелект, наричан за краткост „AI“. На български – „АЙ“. И изведнъж всичко ще...

Продължете

ПЪРВОАПРИЛСКО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РОДИНАТА

Изборно чудо! Като буен вятър, като пролетна буря политическа партия „Възраждане” отнесе останалите претенденти и е първа политическа сила. Въпреки че предварителните социологически проучвания є определяха четвъртото място, формацията, водена от славния вожд Костадин Костадинов, спечели сърцата, умовете и гласовете на българите. Народът реши: „Възраждане” ще има пълно мнозинство в парламента и ще състави правителство! Край на политическите кризи, край на...

Продължете

Подаръци "Стършел"

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име

0
Моля, оставете коментар.x