fbpx
От категория: Каква стана тя

КОПЕЙКИ ЗА СМЯХ

На площад „Славейков” трима активисти на „Възраждане” бяха турили масичка с надпис:”Референдум за запазване на българския лев” и събираха подписи за своята инициатива. Спрях се да погледам, докато чакам трамвая. Активистите-възрожденци спираха минувачите, подканваха ги, а те, вместо да се подписват, се подсмихваха и отминаваха. За десетина минути не видях нито един гражданин да сложи параф в подкрепа на Копейкин.

Иначе в интервюта сам Костадинов-Копейкин не спира да се хвали,че подписката му е подкрепена от стотици хиляди българи, които не си сменят левчето за еврото. Лидерът на „Възраждане” категорично заявява, че не само ще събере 400 хиляди подписа за предизвикване на референдум за запазване на лева, но и ще спечели този референдум.

Но когато печели Костадинов, дали печели цял народ? Или печели Москва?

В интервю банкерът Левон Хампарцумян каза, че отлагането на нашето влизане в еврозоната е добра новина за Кремъл и вероятно там са си отворили шампанско.

Руснаците винаги ще отворят шампанско, когато пред България се затварят европейски врати – дали ще е вратата за еврозоната, или за Шенген. Референдумите – на Копейкин, на Трифонов за президентската република и на Нинова за „джендъра” мътят водата повече в чужда полза, отколкото в българска. И сякаш са части от един сценарий, писан в кремълски кабинет.

Това беше ясно на минувачите, които ходеха по площад „Славейков”, затова и предпочитаха да се подсмихват, вместо да се подписват в искането на „Възраждане”.

Защото активните българи – тези, които работят у нас и в чужбина, правят бизнес, служители са на чужди фирми, пътуват на екскурзии или на почивки навън, купуват жилища или автомобили в евро, те нямат страх от плашилата на Копейкин. А приемат дрън­кането на копейките само със смях.

Активните българи се смеят, ами какво остава за бедните, които вярват на политици-популисти?

За тях е този популярен цитат: „Бедността е най-справедливото наказание за глупостта на един народ“.

Михал Мишковед

Абониране
Уведоми за
0 Коментари
Вътрешна обратна връзка
Виж всички коментари

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

КОНКУРС “ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ“

Зимата, макар да се заинати, си замина, овошките разцъфтяха, щъркелите се завърнаха – хей, пролетта дойде! До обявения краен срок – пролетното равноденствие, в редакцията се получиха десетки стихове, разкази, фейлетони, карикатури. Най-добрите от тях бяха публикувани във вестника. В деня след равноденствието редакционната колегия се събра, прочете за втори път изпратените ни творби и единодушно реши, че наградата в конкурса...

Продължете

АЙ – AI – АЙ

Добре, че е науката, та да освободи човечеството от това гайле – да мисли. Мисленето при всички положения е по-опасно за вашето здраве от тютюнопушенето! Доказано е експериментално! Вече напреднахме в двадесет и първия век и можем спокойно да се оставим на създадените от учените машини, притежаващи изкуствен интелект, наричан за краткост „AI“. На български – „АЙ“. И изведнъж всичко ще...

Продължете

ПЪРВОАПРИЛСКО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РОДИНАТА

Изборно чудо! Като буен вятър, като пролетна буря политическа партия „Възраждане” отнесе останалите претенденти и е първа политическа сила. Въпреки че предварителните социологически проучвания є определяха четвъртото място, формацията, водена от славния вожд Костадин Костадинов, спечели сърцата, умовете и гласовете на българите. Народът реши: „Възраждане” ще има пълно мнозинство в парламента и ще състави правителство! Край на политическите кризи, край на...

Продължете

Подаръци "Стършел"

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име

0
Моля, оставете коментар.x