fbpx
От категория: Каква стана тя

Чака-рака ергенуване

В предизборна кампания сме, това обаче се отнася само за политиците, електората слабо го интересува какво ще се случи на предстоящия вот, той има по-важни занимания – да седне пред телевизора и да гледа „Ергенът” или „Сървайвър”. За никого не е тайна, че реалити шоутата имат в пъти по-голяма аудитория от парламентарните дебати. Къде по-вълнуващо е да зяпаш как двама участници се псуват, от гласуването на някой жизненоважен за всички ни закон. Грубостите и вулгаризмите са насърчавани допълнително от продуцентите, защото това вдига рейтинга на предаването.

След като стоически изтърпяхме първия сезон на „Ергенът”, сега малкият екран е превзет от втория! И бегъл поглед върху 25-те кандидатки за сърцето на злощастния ерген доказва максимата, че количеството на силикон в устните и гърдите днес е правопорпорционално на шанса за спечелване на мъжкото сърце. Интересно е, че шоу жриците, за да повдигнат не само гърдите, а и интелекта си, са се преорентирали към професии като право и психология. Немалка част от тях се подвизават и в модното поприще „инфлуенсър”. Накратко – пишеш каквато глупост ти хрумне във фейсбук, пускаш селфита от екскурзии по света и трупаш хиляди последователи, които са заслепени от „уникалната” ти личност.

Една такава силиконова инфлуенсърка от новия сезон на „Ергенът”, пловдивчанката Габриела, признава: “Не работя, гледам си кефа. Спират ме, заговарят ме, искат снимки. Такава красавица, такава богиня – как да я подминеш. Като ходя на плаж, на всички мъже им падат ченетата”.

Да, от подобна свещена простота няма как да не ти падне ченето! Най-лошото е, че моделът на силиконовите кукли, които очак­ват да им бъде предоставено всичко наготово в живота, е въжделение за голяма част от младите момичета в България. Този модел през последните три десетилетия беше зададен от чалгата и от шоумени като Слави Трифонов, а стряскащият резултат е навсякъде край нас.

Е, как на човек да му се иска да е ерген в тази държава?!

Влади Христов

Абониране
Уведоми за
0 Коментари
Вътрешна обратна връзка
Виж всички коментари

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

КОНКУРС “ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ“

Зимата, макар да се заинати, си замина, овошките разцъфтяха, щъркелите се завърнаха – хей, пролетта дойде! До обявения краен срок – пролетното равноденствие, в редакцията се получиха десетки стихове, разкази, фейлетони, карикатури. Най-добрите от тях бяха публикувани във вестника. В деня след равноденствието редакционната колегия се събра, прочете за втори път изпратените ни творби и единодушно реши, че наградата в конкурса...

Продължете

АЙ – AI – АЙ

Добре, че е науката, та да освободи човечеството от това гайле – да мисли. Мисленето при всички положения е по-опасно за вашето здраве от тютюнопушенето! Доказано е експериментално! Вече напреднахме в двадесет и първия век и можем спокойно да се оставим на създадените от учените машини, притежаващи изкуствен интелект, наричан за краткост „AI“. На български – „АЙ“. И изведнъж всичко ще...

Продължете

ПЪРВОАПРИЛСКО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РОДИНАТА

Изборно чудо! Като буен вятър, като пролетна буря политическа партия „Възраждане” отнесе останалите претенденти и е първа политическа сила. Въпреки че предварителните социологически проучвания є определяха четвъртото място, формацията, водена от славния вожд Костадин Костадинов, спечели сърцата, умовете и гласовете на българите. Народът реши: „Възраждане” ще има пълно мнозинство в парламента и ще състави правителство! Край на политическите кризи, край на...

Продължете

Подаръци "Стършел"

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име

0
Моля, оставете коментар.x