fbpx
От категория: Разкази за всеки ден

ИНТЕРВЮ

Журналист, след мача: За какво си мислеше, когато отбеляза победния гол?

Футболна звезда: Мислех си за това, как добре го е казал поетът: „До моето първо либе“ или „Две хубави очи“, или „Аз искам да те помня все така“. Аз не мога да го кажа така изразително, макар че често съм се опитвал. Просто не ми се получава.

Журналист: Голът беше отбелязан от наказателен удар на цели 27 метра от вратата на противника, доста наляво от нея. Имаше ли съмнения дали ще уцелиш вратата?

Звезда: Съмнявах се, понеже ако човек не се съмнява във вярата си, той е фанатик. Истински вярващият винаги се съмнява. Бог е съмнение.

Журналист: По телевизията показаха три пъти в забавен каданс движението на левия ти крак при ритане на топката. Какво изпита, когато удари топката с вътрешната страна на лявото си ходило?

Звезда: През цялото време, докато докосвах с лявото си ходило топката, изпитвах огромна загриженост за съдбата на планетата. Сърцето ми се свиваше от мисълта, че вече сме изпуснали възможността да задържим глобалното затопляне на не повече от един и половина градуса по целзий. След тази граница промените в климата стават необратими, уви.

Журналист: Какво те вълнуваше, когато придаде фалц на наказателния си удар? При удара ти топката получи въртеливо движение от 126 оборота в минута, а при попадението във вратата движението беше 78 оборота в минута.

Звезда: Вълнуваше ме въпросът кога учените ще разкрият загадката на тъмната материя и тъмната енергия.

Журналист: Когато видя, че топката се забива в горния десен ъгъл на вратата, каква беше първата ти мисъл?

Звезда: Първата ми мисъл беше, че Моцарт е починал на същия този ден преди 231 години, седем месеца и 341 дни, а последната нота, която е написал, е била откъсната от негов незнаен почитател и е загубена за човечеството завинаги.

Журналист: Какво беше най-разтърсващото ти изживяване, когато топката прекоси головата линия?

Звезда: Същото, като това на ранния Хомо сапиенс в мига, когато е направил първата си полихромна рисунка върху стената на пещерата Алтамира в северна Испания преди 35 или 40 хиляди години. В науката още се спори за точната дата.

Журналист: Всъщност голът ти не беше зачетен. Какво си каза в момента, когато съдията го отмени?

Звезда: Казах си: „А бе, съдията, що не таковам майка ти, да те таковам у съдията такован!“

 

Никита НАНКОВ

Абониране
Уведоми за
0 Коментари
Вътрешна обратна връзка
Виж всички коментари

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

КОНКУРС “ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ“

Зимата, макар да се заинати, си замина, овошките разцъфтяха, щъркелите се завърнаха – хей, пролетта дойде! До обявения краен срок – пролетното равноденствие, в редакцията се получиха десетки стихове, разкази, фейлетони, карикатури. Най-добрите от тях бяха публикувани във вестника. В деня след равноденствието редакционната колегия се събра, прочете за втори път изпратените ни творби и единодушно реши, че наградата в конкурса...

Продължете

АЙ – AI – АЙ

Добре, че е науката, та да освободи човечеството от това гайле – да мисли. Мисленето при всички положения е по-опасно за вашето здраве от тютюнопушенето! Доказано е експериментално! Вече напреднахме в двадесет и първия век и можем спокойно да се оставим на създадените от учените машини, притежаващи изкуствен интелект, наричан за краткост „AI“. На български – „АЙ“. И изведнъж всичко ще...

Продължете

ПЪРВОАПРИЛСКО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РОДИНАТА

Изборно чудо! Като буен вятър, като пролетна буря политическа партия „Възраждане” отнесе останалите претенденти и е първа политическа сила. Въпреки че предварителните социологически проучвания є определяха четвъртото място, формацията, водена от славния вожд Костадин Костадинов, спечели сърцата, умовете и гласовете на българите. Народът реши: „Възраждане” ще има пълно мнозинство в парламента и ще състави правителство! Край на политическите кризи, край на...

Продължете

Подаръци "Стършел"

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име

0
Моля, оставете коментар.x