fbpx

СРЕЩУ ГРАНИТА НЕ СЕ РИТА

Новото служебно правителство ни е старото. С едно изключение – смениха министъра на културата.

Какво излиза?

Че всичко останало в управлението на служебния премиер  Гълъб Донев е цветя и рози? Другите му министри се справят отлично – и с вътрешните работи (с престъпността и охраната на границата), и с външните (отношенията със Северна Македония, позицията за Украйна), с енергетиката, и със строителството на магистрали… Няма корупция в полицията, няма хаос в цените на горивата… Няма инфлация, неконтролирано поскъпване на храните, обедняване…Медицината цъфти, образованието връзва, народът благоденства под мъдрото ръководство на президента Радев, на неговия премиер Гълъб и най-вече на Александър Маринов – стратегически съветник и на двамата.

Само културата нещо закъса, та като сменят министъра – ще разцъфти и тя!

За годините на своето управление президентът Радев, показа, че е с богата култура  – точно колкото се предполага за военен. Разбрахме, че е присъствал на премиерата на филма на Максим Генчев за Ботев (изглежда го харесва) , а веднъж даже спомена, че бил чел българска книга – спомни си заглавието, но сбърка името на авторката.

Така че Радев едва ли сам щеше да се сети за смяната, ако не бяха му я подсказали или поискали от „сарая”.

След напускането на министър Минеков, най-доволен изглеждаше депутатът от ДПС Йордан Цонев – той не просто се радваше, той сияеше!

Което подсказва, че всичко е  заради конфликтите в Народния театър. И показва, че е по-лесно да се разкара министърът, отколкото пиарката на театъра Велислава Кръстева, кадър на ДПС и лично протеже на Доган. Минеков бе тръгнал и срещу директора Васил Василев, човек на БСП (от здравото комунистическо крило) и личен другар  на Румен Петков. Тоест – и той гранитен,  непоклатим.

Който рита срещу гранита – си отива.

На мястото на скулптора Минеков бе назначен диригентът Найден Тодоров.

Доколко  диригентът ще успее да дирижира културата или него ще го дирижират?

Михал Мишковед

Абониране
Уведоми за
0 Коментари
Вътрешна обратна връзка
Виж всички коментари

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

КОНКУРС “ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ“

Зимата, макар да се заинати, си замина, овошките разцъфтяха, щъркелите се завърнаха – хей, пролетта дойде! До обявения краен срок – пролетното равноденствие, в редакцията се получиха десетки стихове, разкази, фейлетони, карикатури. Най-добрите от тях бяха публикувани във вестника. В деня след равноденствието редакционната колегия се събра, прочете за втори път изпратените ни творби и единодушно реши, че наградата в конкурса...

Продължете

АЙ – AI – АЙ

Добре, че е науката, та да освободи човечеството от това гайле – да мисли. Мисленето при всички положения е по-опасно за вашето здраве от тютюнопушенето! Доказано е експериментално! Вече напреднахме в двадесет и първия век и можем спокойно да се оставим на създадените от учените машини, притежаващи изкуствен интелект, наричан за краткост „AI“. На български – „АЙ“. И изведнъж всичко ще...

Продължете

ПЪРВОАПРИЛСКО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РОДИНАТА

Изборно чудо! Като буен вятър, като пролетна буря политическа партия „Възраждане” отнесе останалите претенденти и е първа политическа сила. Въпреки че предварителните социологически проучвания є определяха четвъртото място, формацията, водена от славния вожд Костадин Костадинов, спечели сърцата, умовете и гласовете на българите. Народът реши: „Възраждане” ще има пълно мнозинство в парламента и ще състави правителство! Край на политическите кризи, край на...

Продължете

Подаръци "Стършел"

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име

0
Моля, оставете коментар.x