fbpx
От категория: Каква стана тя

Конкурс “Зимни празници”

Алтернативен зодиак

Китайската Нова година настъпи на 22 януари. Във връзка с празника можем да отбележим, че истинската страна на неограничените възможности – това е Китай. Ако се съмнявате, опитайте да преброите другите държави, които произвеждат едновременно каишки за хамстери и обеци, на които вместо скъпоценни камъни висят миниатюрни рулца тоалетна хартия.

И все пак, една от най-популярните китайски експортни стоки е китайският зодиак. Освен дракони в него има още плъхове, маймуни, змии, кучета… Цял зоопарк.

Достатъчно! Няма само работливите китайци да ни заливат със стоки и зодиаци. И ний можем да дадем нещо на света – един алтернативен зодиак. Той, разбира се, ще съдържа не дванайсет, а шест зодии – все пак е криза.

Първа в нашия зодиак е зодията „инфлуенсърка“. Тя не само е родена под щастлива звезда, но обикновено може да бъде намерена под щастлива звезда. Например футболна, музикална, даже звезда, чийто блясък не идва от таланта, а от златните ланци по съответната звездна особа – доказателства за богата и нюансирана душевност. Важно е да се знае, че „инфлуенсърка“ е въздушна зодия, тъй като представителите є често са въздух под налягане.

Следващата зодия е „служителка на гише“. Луната влияе много силно върху родените под знака. Ако им бъде зададен въпрос, те почват да се държат като лунатици и проявяват върколашки нрав – само че не вият срещу пълната луна, а срещу клетия човечец, осмелил се да ги заговори.

И докато преждеспоменатите две зодии са предимно женски, следващата е най-вече мъжка. Това е зодията „интернет трол“. Тя е единственият знак, който пряко се влияе от други знаци – не зодиакални, а финикийски. В зависимост откъде идват те, тролът е готов да мята отровна слюнка в указаната посока с мощ­та на тринайсет-четиринайсет плюещи кобри. За любовния живот на зодията е характерно, че отсъства. Тролът не обича дори себе си и затова представителите на знака усилено изучават възможностите за размножаване чрез деление. В деленето на всякакви обществени групи всъщност е и силата на тази зодия.

Но ако тролът в нашия зодиак е еквивалентен на змията и плъха в китайския, то знакът на маймуната, който присъства в календара от Далечния изток, е много подобен на тукашната зодия „носталгик“. Вечно загледан в миналото, носталгикът вярва на всеки, който му обещае дори късче от „доброто старо време“. Какво е общото с маймуната ли? Много просто – носталгика го правят на маймуна всички, на които е повярвал, а „доброто старо време“ така и не се връща.

Не може да се пропусне и зодията „многознайко“. Под този знак са родени всички, които разбират от всичко: от футбол, от политика, от криптовалути… Даже и от астрология. Ако ги питаш, не знаят какво е асцендент, но иначе пишат текстове за зодии. Между другото, какво е асцендент?

С това алтернативният ни зодиак е почти готов. Остана само още един знак, който е същият като в китайския календар (и ние нещо да копираме в крайна сметка) и под неговото влияние, казват, щяла да мине 2023 г. Знакът на заека. Ала докато китайците виждат дългоушкото повече като символ на разума и премереността, нашият заек е като онзи от баснята – все най-добър, все най-красив, все най-бърз, а все костенурката го изпреварва.

Виктор ЧУЛЕВ

Абониране
Уведоми за
0 Коментари
Вътрешна обратна връзка
Виж всички коментари

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

КОНКУРС “ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ“

Зимата, макар да се заинати, си замина, овошките разцъфтяха, щъркелите се завърнаха – хей, пролетта дойде! До обявения краен срок – пролетното равноденствие, в редакцията се получиха десетки стихове, разкази, фейлетони, карикатури. Най-добрите от тях бяха публикувани във вестника. В деня след равноденствието редакционната колегия се събра, прочете за втори път изпратените ни творби и единодушно реши, че наградата в конкурса...

Продължете

АЙ – AI – АЙ

Добре, че е науката, та да освободи човечеството от това гайле – да мисли. Мисленето при всички положения е по-опасно за вашето здраве от тютюнопушенето! Доказано е експериментално! Вече напреднахме в двадесет и първия век и можем спокойно да се оставим на създадените от учените машини, притежаващи изкуствен интелект, наричан за краткост „AI“. На български – „АЙ“. И изведнъж всичко ще...

Продължете

ПЪРВОАПРИЛСКО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РОДИНАТА

Изборно чудо! Като буен вятър, като пролетна буря политическа партия „Възраждане” отнесе останалите претенденти и е първа политическа сила. Въпреки че предварителните социологически проучвания є определяха четвъртото място, формацията, водена от славния вожд Костадин Костадинов, спечели сърцата, умовете и гласовете на българите. Народът реши: „Възраждане” ще има пълно мнозинство в парламента и ще състави правителство! Край на политическите кризи, край на...

Продължете

Подаръци "Стършел"

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име

0
Моля, оставете коментар.x