fbpx
От категория: Каква стана тя

ВЕЖДИЧКА ИГРАЕ НА ЖМИЧКА

Както знаем, скулпторът Вежди Рашидов, когото наричаме любовно Веждичка, е председател на Народното събрание. Знаем също, че е депутат от партия ГЕРБ и вече четири мандати е верен неин войник.

Но ролята му днес се промени – стана парламентарен шеф и като такъв трябва да показва надпартийност, неутралност, не бива да бъде червен, син, жълт или лилав, нали вече не принадлежи на партията, а на народа. Но такъв ли е? Ето какво се случи тези дни в парламента. На дебатите около криптоплатформата „Нексо” той, високият шеф, напусна стола си и – сега внимавайте – застана на трибуната като обикновен народен представител.

Мигар е нужно, ще попитате – нали от шефското кресло може да си говори каквото, когато и колкото поиска? До, но номерът е друг – долу на трибуната ставаш редови депутат и можеш да ораторстваш партийно. Тъй именно постъпи шеф Рашидов. А защо го стори?

Ами, с простичката цел да понаплюе опонентите, което като председател му е забранено. И така – налапа той микрофона и натисна копчето на кафанското си лафаджийство в стил „главен мултак”: „Вие – обърна се към противниците – ми приличате на „кой ми оцапа гащите” – обвинявате ГЕРБ, а гащите са ваши!”.

Ала репликата му бе безадресна, пък и не това му бе мисията – та се наложи да мине на конкретните врагове: „Иво Прокопиев все иска да управлява държавата, нагледахме се и на тоя сладур, ял съм му калая колкото искаш.”

А за да няма двоумение за какво се избара на трибуната, нададе боен вик: „Видя се, че тези хора не са чисти, що тогава се мъчим с тях”?

В концлагер ли ще праща въпросните нечистоплътници, не се разбра, но по-важното бе, че си изпълни поръчката, понаплю ги и може да изтича в Банкя да рапортува на партийния началник…

Явно, предизборната борба започна.

Няма лошо, ще кажем, само дето не биваше в нея да се включва той, парламентарният началник. Хайде, изцепката си е лично негова – но за жалост с нея удари и по авторитета на самото Народно събрание…

Но защо партията – майка не остави този стар и болен човек на мира, а продължава, досущ като в италианския филм „Прелъстена и изоставена”? Не стига, че го инсталира на високия пост насила, а не престава да му спуска „мокри поръчки”.

Интернетските форуми обаче не му простиха и го посъветваха най-приятелски: „Веждичка – не си играй с политиката на жмичка!”

Наско Мандаджиев  

Абониране
Уведоми за
0 Коментари
Вътрешна обратна връзка
Виж всички коментари

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

КОНКУРС “ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ“

Зимата, макар да се заинати, си замина, овошките разцъфтяха, щъркелите се завърнаха – хей, пролетта дойде! До обявения краен срок – пролетното равноденствие, в редакцията се получиха десетки стихове, разкази, фейлетони, карикатури. Най-добрите от тях бяха публикувани във вестника. В деня след равноденствието редакционната колегия се събра, прочете за втори път изпратените ни творби и единодушно реши, че наградата в конкурса...

Продължете

АЙ – AI – АЙ

Добре, че е науката, та да освободи човечеството от това гайле – да мисли. Мисленето при всички положения е по-опасно за вашето здраве от тютюнопушенето! Доказано е експериментално! Вече напреднахме в двадесет и първия век и можем спокойно да се оставим на създадените от учените машини, притежаващи изкуствен интелект, наричан за краткост „AI“. На български – „АЙ“. И изведнъж всичко ще...

Продължете

ПЪРВОАПРИЛСКО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РОДИНАТА

Изборно чудо! Като буен вятър, като пролетна буря политическа партия „Възраждане” отнесе останалите претенденти и е първа политическа сила. Въпреки че предварителните социологически проучвания є определяха четвъртото място, формацията, водена от славния вожд Костадин Костадинов, спечели сърцата, умовете и гласовете на българите. Народът реши: „Възраждане” ще има пълно мнозинство в парламента и ще състави правителство! Край на политическите кризи, край на...

Продължете

Подаръци "Стършел"

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име

0
Моля, оставете коментар.x