fbpx
От категория: Каква стана тя

ДРЕБНИ СЕМ-ки И ТЪМНИ СЕНКИ

Освен че е видна поетеса, авторка на песента „Ще ти скъсам г…”, председателката на СЕМ Соня Момчилова се оказа и сведуща в медицината. От висотата на поста си тя обяви, че вече Ковид няма!

И тъй като няма Ковид, регулаторният орган щял да санкционира всяко споменаване на ваксина или на фирма, произвеждаща ваксини, в електронните медии – това щяло да се смята за търговска реклама.

Вече ако някой лекар (епидемиолог, вирусолог) призове от екрана хората да не подценяват опасността от вируса и да се ваксинират с продукта на „Пфайзер“ или „Модерна“, това ще води до глоба за медията.

Изглежда Сонечка така и не разбра, че у нас ваксинираните против Ковид са процентно най-малко от европейските страни. Изглежда до нея не стигна статистиката, че българите (пак процентно) дадоха най-много жертви по време на пандемията – на второ място в света след Перу. Иначе щеше да направи връзката между тия два факта, както я прави всеки разумен човек – тук антиваксърите не ги включваме, с тях не може и не трябва да се спори.

Аз самият съвсем скоро изкарах Ковид – така показа тестът, който си купих от аптеката. Изкарах го леко, поради това, че имам три ваксини. Не агитирам никого да се ваксинира, нека „всеки сам да си преценя”… Но няма да кажа, че вирусът е нещо безопасно. Както не го казват вирусолози, епидемиолози и лекарите от спешните отделения…

А пък за Соня Момчилова Ковидът приключи – замълчете, доктори! И не споменавайте за ваксини в ефира, не само за Корона-вируса, а и за другите грипни вируси.

Ех, този СЕМ най-после си влезе в ролята на регулатор и размаха калъчката! Трийсет години търпяха Слави Трифонов да ръси цинизми от екрана на телевизията и не го глобиха. Оставили са сега Волгин да ни свежда путиниски опорки от микрофона на БНР и тълкуват това като „свобода на словото” и „ право на друга гледна точка”.

А за един „Пфайзер” – глоба!

Същата Соня Момчилова преди време беше подметнала, че СЕМ ще ограничи рекламата на хазарт по телевизиите.

Това беше предизвикано от натиска, който оказват обществени сдружения и неправителствени организации, които определят хазартната зависимост като разрастваща и развращаваща епидемия. За нея активно  допринасят и известни лица, продали се на заложните сайтове –  Стоичков, Горан Брегович, Рачков, Азис, Геро, Иван и Андрей…

Само при споменаване за рекламни ограничения на хазарта скочиха собственици на клубове и спортни деятели –  сайтовете за залози били основните спонсори на футбола, баскетбола, волейбола или художествената гимнастика.

Тогава Соня от СЕМ млъкна и забрави за хазарта.

А може би си затрая, защото там са намесени не само много пари и не само актьори. Според справка в интернет служебният спортен министър Весела Лечева е с участие в сайта за залози „Сезам” –  формално той се води на името на брат є.

Докато Лечева  е служебен министър, „Сезам” и другите подобни сайтове ще са непоклатими на екрана.

Да не забравяме и друго,  Весела Лечева е сложена на министерския пост от президента Румен Радев.

Соня Момчилова – също.

Всяко съвпадение не е случайно.

М. Вешим

Абониране
Уведоми за
0 Коментари
Вътрешна обратна връзка
Виж всички коментари

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

КОНКУРС “ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ“

Зимата, макар да се заинати, си замина, овошките разцъфтяха, щъркелите се завърнаха – хей, пролетта дойде! До обявения краен срок – пролетното равноденствие, в редакцията се получиха десетки стихове, разкази, фейлетони, карикатури. Най-добрите от тях бяха публикувани във вестника. В деня след равноденствието редакционната колегия се събра, прочете за втори път изпратените ни творби и единодушно реши, че наградата в конкурса...

Продължете

АЙ – AI – АЙ

Добре, че е науката, та да освободи човечеството от това гайле – да мисли. Мисленето при всички положения е по-опасно за вашето здраве от тютюнопушенето! Доказано е експериментално! Вече напреднахме в двадесет и първия век и можем спокойно да се оставим на създадените от учените машини, притежаващи изкуствен интелект, наричан за краткост „AI“. На български – „АЙ“. И изведнъж всичко ще...

Продължете

ПЪРВОАПРИЛСКО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РОДИНАТА

Изборно чудо! Като буен вятър, като пролетна буря политическа партия „Възраждане” отнесе останалите претенденти и е първа политическа сила. Въпреки че предварителните социологически проучвания є определяха четвъртото място, формацията, водена от славния вожд Костадин Костадинов, спечели сърцата, умовете и гласовете на българите. Народът реши: „Възраждане” ще има пълно мнозинство в парламента и ще състави правителство! Край на политическите кризи, край на...

Продължете

Подаръци "Стършел"

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име

0
Моля, оставете коментар.x