fbpx
От категория: Каква стана тя

РОГА И КОПИТА

Навремето във в.”Литературная газета” имаше рубрика за кратки смешки, наречена „Рога и копита”.

Една от тия смешки беше следната:” Стругарят Сидоров от завод „Заря” има странно хоби. Почти цялата си заплата той дава за оригинали на Леонардо, Тициан, Рубенс и Рембранд”.

Смеехме се на тази духовитост, без да знаем, че нещо такова може да измисли и нашата прокуратура, която ни съобщи,че в офисите на банката „Нексо” били намерени оригинали на Пикасо, Дали и Матис.

Как, драги прокурори, разбрахте, че намерените картини са оригинали? Че всяка картина на тези художници се знае къде е, в чия колекция, колко струва и на кой световен търг е продадена. Това известно ли е на главния прокурор Гешев, отговорник по „рогата”, и на заместника му Сарафов, специалист по „копитата”?

Но след като преди време от прокуратурата бяха разкрили саботаж с пръскачки в градинката пред парламента, вече никое прокурорско разкритие не може да ни изненада.

М.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

ВЕЖДИЧКА ИГРАЕ НА ЖМИЧКА

Както знаем, скулпторът Вежди Рашидов, когото наричаме любовно Веждичка, е председател на Народното събрание. Знаем също, че е депутат от партия ГЕРБ и вече четири мандати е верен неин войник. Но ролята му днес се промени - стана парламентарен шеф и като такъв трябва да показва надпартийност, неутралност, не бива да бъде червен, син, жълт или лилав, нали вече не принадлежи...

Продължете

СЪРАТНИКЪТ

Не знам дали съм самотна, или просто ми се пие без  повод. Да, самотна съм. Ето защо обръщам още една чаша Бейлиз – шоколадов ликьор. А защо съм самотна? Мъжът ми има любима, да не използвам грозната дума, която властва в жълтите издания - но това не е повод за самота – с нея са съратници вече четири години. Не зная...

Продължете

Отново в играта!

З-замириса на избори и настана оживление в партийните редици. Една партия, безславно ударила политическото дъно, сега разчита на новия шанс. Формацията Има такъв народ  почна да си въобразява, че тя още нещо значи и  ще се намери отново такъв  народ, който пак да гласува за нея. Издъненият Слави и неговите пишман политикани сега са измислили нов ход за връщане в играта...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x