fbpx
От категория: З-з-заядлив коментар

З-замълчете, з-завистчии!

З-завистчиите се подиграват със Слави Трифонов, че се е изложил, като се е захванал с политиката, защото тогава лъснала цялата му експертна и интелектуална немощ. А че партията му „Има такъв народ“ на миналите избори не влезе в парламента било доказателство, че вече не става за политик.

Това обаче изобщо не е вярно. Истината е, че учиндолският партиен лидер все повече израства като политик.

Ето защо.

Години наред той не спираше да ругае властимащите, че обират народа, като дават на партиите по 8 лева субсидия на глас от изборите – на 4 равни вноски за всяко тримесечие. Даже организира шумен референдум, в който настояваше сумата да се намали до 1 лев. А когато неговата партия влезе в Народното събрание, още по-шумно заяви, че „Има такъв народ“ е подала заявление да й се изплати само по 1 лев. Значи – за разлика от другите политици Слави изпълнява своите обещания и не лъже народа.

Какво стана обаче след пълния изборен провал на неговата партия?

От „Има такъв народ“ не подадоха заявление, че искат само по 1 лев на глас. Затова държавата им преведе както на другите партии пълната субсидия от по 8 лева. Така само за последното тримесечие октомври – декември 2022-а Слави Трифонов лапна от хазната 191 616 лева.

Без никакъв референдум, тихомълком, скришом, зад гърба на българския народ, чиито уши проглушаваше от екрана, че не ще партийни субсидии. Лапна близо 200 бона тайно, без да съобщи дори на своите избиратели. И ще лапне още три пъти по толкова от следващите три вноски. Което е доказателство, че Слави Трифонов вече е израснал от обикновен шоумен до истински политик – той едно говори, друго върши, спокойно лъже хората в очите и още по-спокойно пълни джоба си с парите от техните данъци.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

ВЕЖДИЧКА ИГРАЕ НА ЖМИЧКА

Както знаем, скулпторът Вежди Рашидов, когото наричаме любовно Веждичка, е председател на Народното събрание. Знаем също, че е депутат от партия ГЕРБ и вече четири мандати е верен неин войник. Но ролята му днес се промени - стана парламентарен шеф и като такъв трябва да показва надпартийност, неутралност, не бива да бъде червен, син, жълт или лилав, нали вече не принадлежи...

Продължете

СЪРАТНИКЪТ

Не знам дали съм самотна, или просто ми се пие без  повод. Да, самотна съм. Ето защо обръщам още една чаша Бейлиз – шоколадов ликьор. А защо съм самотна? Мъжът ми има любима, да не използвам грозната дума, която властва в жълтите издания - но това не е повод за самота – с нея са съратници вече четири години. Не зная...

Продължете

Отново в играта!

З-замириса на избори и настана оживление в партийните редици. Една партия, безславно ударила политическото дъно, сега разчита на новия шанс. Формацията Има такъв народ  почна да си въобразява, че тя още нещо значи и  ще се намери отново такъв  народ, който пак да гласува за нея. Издъненият Слави и неговите пишман политикани сега са измислили нов ход за връщане в играта...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x