fbpx
От категория: Каква стана тя

РАНДЕВУ С  ИЗМАМНИЧКА

Навярно физиономията ми изразява доверчивост, но все ме налитат измамници.

Неотдавна един опита да ми „подари” прибори за хранене, друг ми предложи козметики „за без пари” (В предишен брой „Стършел” помести разказ за срещата на автора с въпросните измамници).

Последното ми подобно преживяване се случи преди Коледа.

На вратата ми се звъни. Отварям – жена на средна възраст с омачкано яке и чантичка през кръста се представи за инкасаторка, идва да отчете топломерите. Поканих я, влезе и първо ме попита сам ли живея, отвърнах с „да”. Поведох я към радиаторите, нямаше фенерче, подадох й мое.

Извади смачкани листи и взе да пише. Изненада ме, че не знае къде са радиаторите, а каза, че идва от горен етаж. Записа данните, седна на канапето в хола и взе да ги разчита. По едно време се съблече и остана по блузка, не крия, че изглеждаше добре. На двете си ръце имаше пръстени, а на шията й висяха гердани. Каза, че ако топломерите на радиаторите прехвърлят срока, следва глоба.

Трябва да се монтират нови. Един струвал 60 лв., за моите 4 да приготвя 240 лв.

Добре е да ги платя сега, ще ми напише бележка за аванса и ще ми се обади за датата на монтажа.

Казах, че нямам толкова пари, тя рече, че ще ме почака да изтегля от банкомата. Допълни, че мой съсед от горен етаж също нямал пари и го изчакала. Нещо ме спря – как така – сама в жилището ми? Рекох, че не е удобно, тя се обиди, че не вярвам на служебно лице, но ще вземе колкото имам.

Признавам, бях готов да й повярвам, за късмет звънна синът ми, споменах му за проблема, той ме навика и каза да не давам никакви пари. Изглежда тя подусети, че върви телефонен инструктаж, стана нервно, облече се и тръгна да си върви. На излизане каза, че до седмица ще ми изпрати предписание за глоба за просрочието.

Тогава разбрах, че съм имал рандеву с измамничка.

После посетих домоуправителката, тя каза че измамниците специално са набелязали нашия блок, понеже е пълен със самотни хора.

Сега очаквам да ме посетят инкасаторки за водомерите, за електротаблото, за какво друго – а, да, казаха ми, че по града вилнеели социолози, монтиращи към телевизорите апарати за автоматично допитване, за това съм щял да получавам хонорар.

И така: мошеници, заповядайте, в мое лице имате един подходящ наивник. От своя страна, понеже съм ветеран със стаж, ще основа „Дружество на пострадалите от измами.” Не се бойте, няма да ви лъжа, само ще ви събирам 10 лв. месечно членски внос. Хващате ли се?

Проф. Божимир ДАВИДОВ

Subscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
yordanovg@gmail.com
yordanovg@gmail.com
17 days ago

… ЧЕеее…тооо – всичкото политик-измамник – какво да се въди по … територията?!?!
🙁

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

ВЕЖДИЧКА ИГРАЕ НА ЖМИЧКА

Както знаем, скулпторът Вежди Рашидов, когото наричаме любовно Веждичка, е председател на Народното събрание. Знаем също, че е депутат от партия ГЕРБ и вече четири мандати е верен неин войник. Но ролята му днес се промени - стана парламентарен шеф и като такъв трябва да показва надпартийност, неутралност, не бива да бъде червен, син, жълт или лилав, нали вече не принадлежи...

Продължете

СЪРАТНИКЪТ

Не знам дали съм самотна, или просто ми се пие без  повод. Да, самотна съм. Ето защо обръщам още една чаша Бейлиз – шоколадов ликьор. А защо съм самотна? Мъжът ми има любима, да не използвам грозната дума, която властва в жълтите издания - но това не е повод за самота – с нея са съратници вече четири години. Не зная...

Продължете

Отново в играта!

З-замириса на избори и настана оживление в партийните редици. Една партия, безславно ударила политическото дъно, сега разчита на новия шанс. Формацията Има такъв народ  почна да си въобразява, че тя още нещо значи и  ще се намери отново такъв  народ, който пак да гласува за нея. Издъненият Слави и неговите пишман политикани сега са измислили нов ход за връщане в играта...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x