fbpx
От категория: Разкази за всеки ден

ОЧАКВАЙТЕ В НОВИНИТЕ ПО КАНАЛ 1!

Министерството на здравеопазването на Република България е упълномощено да даде следното изявление:

С голямо удовлетворение може да заявим, че Ковид-19 вече е победен. Но една нова бързо разрастваща се епидемия както в национален, така и в световен мащаб, застрашава човечеството. Наскоро Световната здравна организация даде определение на корупцията и я включи в списъка на най-опасните за човека болести. Подобно на алкохолизма  – пристрастяване към алкохола, на наркоманията – пристрастяване към наркотиците, корупцията е заразна болест, която модифицира мозъчните клетки и води до пристрастяване към парите. В САЩ беше изолиран и вирусът, причиняващ тази трудноизлечима болест. Статистиката показва, че най-често жертви на този коварен вирус стават депутати, министри, съдии, директори, кметове, общински съветници. Най-слабо засегнати са пенсионерите. За съжаление, тестовете за откриване на вируса са все още много ненадеждни, въпреки че някои симптоми подсказват кои могат да бъдат неговите потенциални носители. Симптомите в началната фаза са страх, безпокойство, подозрителност, но постепенно с развитието на болест­та те се превръщат в самоувереност, чувство за недосегаемост, непукизъм, шарлатанизъм. По-леките случаи се характеризират с недекларирани данъци, фалшификация на документи, подкупи до десет хиляди евро. По-тежките случаи водят до купуване на много имоти с една държавна заплата, а най-тежките до колекциониране на златни кюлчета и влогове в швейцарски банки.

Първият доказан случай на корупция у нас бе установен преди няколко години. За щастие болният се самоизолира в чужбина. Засега няма опасност за живота му. Оттогава сградите на Министерския съвет и Народното събрание се дезинфекцират всяка седмица, но без видим положителен резултат. Броят на заразените се увеличава всеки ден, в Първа корупционна болница вече няма свободни места и болните се настаняват на походни легла във физкултурни салони и концертни зали.  Досега се смяташе, че най-доброто лечение на корупцията се предлага в заведенията за принудително изолиране по предписание на прокуратурата, но за съжаление този метод не получи широко разпространение. Лечението с новото лекарство CORUMPEX засега дава много добри резултати. То намалява  два пъти зависимостта на болния от еврото и три пъти зависимостта му от лева.

Установено е, че вирусът се предава най-бързо чрез банкноти от 500 евро. Голяма вероятност за заразяване има и с по-дребни банкноти, но тя намалява пропорционално на стойността на банкнотите. Затова, от днес носенето на ръкавици става задължително за служителите от държавната администрация. За обикновените граждани носенето на ръкавици засега е по желание. Но най-добрата защита от болестта е разработената във Великобритания ваксина. Нашето правителство сключи договор за първите 100 000 ваксини, които пристигат в края на месеца. Всички държавни служители трябва да приемат първата доза следващия месец. Кандидат-депутатите за поредните избори за народно събрание ще трябва да покажат сертификат за получени две дози, необходими за пълна ваксинация. Фирмата производител обещава поне една година защита, но вирусът бързо се приспособява и вече има много случаи на повторно заболяване месеци след първата доза. Затова реваксинирането ще е задължително всеки шест месеца.

Ние сме първата страна, предприела такива строги мерки за спиране разпространението на тази коварна болест. Министър-председателят днес подписа заповед, с която се създава Национален оперативен щаб, който ще ръководи борбата за ликвидиране на корупцията. Надяваме се, че Европейският съюз ще оцени нашите усилия и ще преразгледа необоснованите твърдения на някои чуждестранни политици, че нашата страна е с най-много случаи на глава от населението. Твърдо заявяваме, че никакви конкретни доказателства не поддържат тази теза. Точно обратното. Учени от БАН доказаха, че българският лев е много по-слаб вирусоносител от еврото и броят на вирусите на глава от населението в страните от еврозоната е многократно по-голям. Затова правителството отлага въвеждането на еврото в България за неопределено време. Тук не искаме да дискутираме и заразяването, което се причинява от американския долар, за да не предизвикаме дипломатически скандал.

Край на изявлението.

 Чавдар СОТИРОВ- ГОРДОПЕЙ

Subscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Веселин Игнатов
Веселин Игнатов
7 days ago

Да се смееш ли, да плачеш ли…

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

ВЕЖДИЧКА ИГРАЕ НА ЖМИЧКА

Както знаем, скулпторът Вежди Рашидов, когото наричаме любовно Веждичка, е председател на Народното събрание. Знаем също, че е депутат от партия ГЕРБ и вече четири мандати е верен неин войник. Но ролята му днес се промени - стана парламентарен шеф и като такъв трябва да показва надпартийност, неутралност, не бива да бъде червен, син, жълт или лилав, нали вече не принадлежи...

Продължете

СЪРАТНИКЪТ

Не знам дали съм самотна, или просто ми се пие без  повод. Да, самотна съм. Ето защо обръщам още една чаша Бейлиз – шоколадов ликьор. А защо съм самотна? Мъжът ми има любима, да не използвам грозната дума, която властва в жълтите издания - но това не е повод за самота – с нея са съратници вече четири години. Не зная...

Продължете

Отново в играта!

З-замириса на избори и настана оживление в партийните редици. Една партия, безславно ударила политическото дъно, сега разчита на новия шанс. Формацията Има такъв народ  почна да си въобразява, че тя още нещо значи и  ще се намери отново такъв  народ, който пак да гласува за нея. Издъненият Слави и неговите пишман политикани сега са измислили нов ход за връщане в играта...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x