fbpx
От категория: Каква стана тя

КАТО ТЕГЛИМ ЧЕРТАТА

Краят на годината е време за равносметка – когато тя е лична, често не сме много доволни от постигнатото, когато обаче тя е политическа, винаги сме на сто процента недоволни от народните представители и свършеното от тях. Именно затова нека си припомним трите най-важни политически събития през изминалата година.

 

Номер 1. Арестът на Бойко Борисов.

Принципно в България не сме виждали роден политик в затвора, но сме чували, че се случват такива неща в другите държави. Е, бившият ни министър председател изкара някой друг час в ареста, посъбра мисли за автобиография, пък го пуснаха. Поне, признавам, беше интересна вечер. Не помня да съм зяпал телевизия така от времето, когато излъчиха първия „Биг Брадър“ и се чудех дали Зара ще прави секс с Найден… Прави, ама то па беше един секс… От друга страна, то па беше един арест…

 

Номер 2. Слави Трифонов.

Изисква се много, за да станеш първа политическа сила и да спечелиш парламентарните избори в дадена страна. Но се изисква още повече няколко месеца по-късно не само да ги загубиш, но изобщо да не влезеш в парламента. Браво на Слави Трифонов в това му начинание, направо – ашколсун! Определено ще ми липсват ядните му начумерени диванни монолози, които медиите се избиваха да излъчват в централните си новинарски емисии, но навремето свикнах без Сънчо, сега ще свикна и без Слави.

 

Номер 3. Шенген.

Не ме разбирайте погрешно – и мен нидерландците ме дразнят и изпитах върховно удоволствие, когато ги изритаха от Световното по футбол. Но поставете се на тяхно място – вие, примерно, бихте ли ни пуснали в Шенген? Нали? И аз така си помислих. Това е малко като съученика ви, който постоянно си бърка в носа и ходи рошав – окей сте с него в училищния двор, но не го каните у вас на рождения си ден.

Иначе, общият патриотичен патос на всичките ни политици по тази тема беше почти заразителен. И няма да е зле сега, през новата година, със същия този патриотичен патос да вземат най-накрая да сформират едно работещо правителство, за да не ги пратят избирателите да правят компания на Слави и неговото диванче. 

Деян Копчев

Абониране
Уведоми за
1 Коментар
Вътрешна обратна връзка
Виж всички коментари
yordanovg@gmail.com
yordanovg@gmail.com
2 месеци преди

Браво 🙂
Много точни попадения!
Може още доста да се добавят, но като основни акценти за миналата година – браво! Да – все пак това са ппризовите места.

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

КОНКУРС “ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ“

Зимата, макар да се заинати, си замина, овошките разцъфтяха, щъркелите се завърнаха – хей, пролетта дойде! До обявения краен срок – пролетното равноденствие, в редакцията се получиха десетки стихове, разкази, фейлетони, карикатури. Най-добрите от тях бяха публикувани във вестника. В деня след равноденствието редакционната колегия се събра, прочете за втори път изпратените ни творби и единодушно реши, че наградата в конкурса...

Продължете

АЙ – AI – АЙ

Добре, че е науката, та да освободи човечеството от това гайле – да мисли. Мисленето при всички положения е по-опасно за вашето здраве от тютюнопушенето! Доказано е експериментално! Вече напреднахме в двадесет и първия век и можем спокойно да се оставим на създадените от учените машини, притежаващи изкуствен интелект, наричан за краткост „AI“. На български – „АЙ“. И изведнъж всичко ще...

Продължете

ПЪРВОАПРИЛСКО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РОДИНАТА

Изборно чудо! Като буен вятър, като пролетна буря политическа партия „Възраждане” отнесе останалите претенденти и е първа политическа сила. Въпреки че предварителните социологически проучвания є определяха четвъртото място, формацията, водена от славния вожд Костадин Костадинов, спечели сърцата, умовете и гласовете на българите. Народът реши: „Възраждане” ще има пълно мнозинство в парламента и ще състави правителство! Край на политическите кризи, край на...

Продължете

Подаръци "Стършел"

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име

1
0
Моля, оставете коментар.x