fbpx
От категория: Каква стана тя

Директно от играта

Здравейте, драги приятели на най-красивата игра! Днес коментаторският ни пункт е разположен в зала 12 на Градския съд, където ще проследим пряко първото за сезона открито съдебно заседание срещу Иван Петров – Изверга, подсъдим по 92 обвинения в рекет, въоръжени грабежи, документни измами и неправилно паркиране.

Ще приключи ли вечното дерби между Изверга и закона, ще влезе ли той в затвора? Това се питаме заедно със стотиците запалянковци, изпълнили съдебната зала.

Но както виждам, драги приятели на юрисдикцията, в залата влиза съдията по делото, влизат и противниците в единоборството. Изверга е в традиционния за него раиран екип с номер 10 324, адвокатът и прокурорът също робуват на традицията със своите тоги. Зървайки ги, публиката направо полудя, във въздуха летят рула тоалетна хартия и димки, седналите в левия сектор на залата, предимно пострадали от Изверга, правят мексиканска вълна.

В този момент адвокатът и прокурорът отиват при съдията, ръкуват се, разменят си папки, съдията подхвърля монета, улавя я и посочва прокурора.

Да, почитатели на законите, безпристрастният жребий отреди началната пледоария в делото да бъде на прокурора. Той започва устремно, припомня богатото криминално досие на подсъдимия, но адвокатът остро протестира – не, това не е според правилата и съдията свири фаул.

Прокурорът отново остро атакува, опитва се да направи пробив по фланга, като изтъква връзките на подсъдимия с международната престъпна общност, но в този момент Изверга го спира с непозволен финт – псувня на близък роднина.

Не, драги приятели на Темида, това не е феър плей и съдията закономерно показва на подсъдимия жълт картон. Агитката на Изверга остро реагира със свиркане, дюдюкане и викове “Съдията в чувал”, Изверга показва среден пръст на съдията и той на свой ред му показва червен картон! Строго, но справедливо решение, няма място за грубости в съдебната зала! Полицай маха белезниците на подсъдимия и съдията сочи с ръка да се омита от съда! Това е втори червен картон за Изверга през този съдебен полусезон и той вероятно ще бъде изгонен и от затвора!

Но какво виждаме, публиката вилнее, при нас е страшно, драги приятели на параграфите и алинеите, пострадалите от Изверга свирят с тромби, думкат с тъпани, а агитката на подсъдимия троши седалки и ги пали!

Прокурорът бърза да се скрие в съблекалнята, барети крият с щитове съдията, в залата нахлува конна полиция и най-добре да продължим с програма от студиото…

Весел ЦАНКОВ

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

ВЕЖДИЧКА ИГРАЕ НА ЖМИЧКА

Както знаем, скулпторът Вежди Рашидов, когото наричаме любовно Веждичка, е председател на Народното събрание. Знаем също, че е депутат от партия ГЕРБ и вече четири мандати е верен неин войник. Но ролята му днес се промени - стана парламентарен шеф и като такъв трябва да показва надпартийност, неутралност, не бива да бъде червен, син, жълт или лилав, нали вече не принадлежи...

Продължете

СЪРАТНИКЪТ

Не знам дали съм самотна, или просто ми се пие без  повод. Да, самотна съм. Ето защо обръщам още една чаша Бейлиз – шоколадов ликьор. А защо съм самотна? Мъжът ми има любима, да не използвам грозната дума, която властва в жълтите издания - но това не е повод за самота – с нея са съратници вече четири години. Не зная...

Продължете

Отново в играта!

З-замириса на избори и настана оживление в партийните редици. Една партия, безславно ударила политическото дъно, сега разчита на новия шанс. Формацията Има такъв народ  почна да си въобразява, че тя още нещо значи и  ще се намери отново такъв  народ, който пак да гласува за нея. Издъненият Слави и неговите пишман политикани сега са измислили нов ход за връщане в играта...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x