fbpx
От категория: Разкази за всеки ден

СТОКОВАТА БОРСА НА СИНА МИ

Миналата седмица от правителството ми се обадиха да погледна Плана за възстановяване на лаптопа, преди правителството да подаде оставка, за да спазим сроковете. За да кротува 2-годишният ми син, му дадох телефона.

За няма и два часа оправих всички критични грешки, дадох детайлно насоки какво да включат още и накрая си взех телефона от детето.

Оказа се, че нашият влязъл в olx.bg, а после и на онлайн платформата на Нюйоркската стокова борса и здраво напазарувал. Обаче всичко е подбрал с търговски усет – 500 000 биткойна в брой на много тънка цена, преди поскъпването. Гарсониера в Златица точно на входа на златопреработвателния завод “Дънди Прешъс”, 300 000 барела суров петрол сорт “Брент” от Близкия изток, четири танкера с втечнен газ от САЩ – писал е лично на вицето Камала Харис, да му го отпуснат. Според сателитното проследяване в момента е около Беринговия проток.

Защо е хванал от там, а не през Троян –Кърнаре е… ли му майката. Но ще дойде, говорих с капитана. После поръчал три автовоза, пълни с коли от Италия. Само бегачки с газови уредби, светулки. Плаках от радост, като видях снимките на колите и рамата. На нищо пробег. Една Алфа Ромео 156 си оставих за мене.

И друго пазарувал младежът – шест тира с пресни картофи от Петрич. Купил двама бразилци от “Сао Паоло” – един за Лудогорец и един за “Левски”, и то баш преди евротурнирите. Много далновидно. А последната покупка е “Кауфланд”. Купил е цялата верига за някакви смешни 6000 акции. Всяка акция по три биткойна. Останалото е плащал с кредитната ми карта, но тя е с лимит 300 лв. Какво е правил, как ги е увъртял, не знам. Ходих у банката – нямаме заеми, само някакви фючърси и сме ипотекирали общото мазе на блока.

Аз съм пред нас и на паркинга идват само тирове и с бразилчетата разтоварваме. Синът е на пристанище Варна да посреща танкерите с втечнен газ. Но кога ще дойдат е… ли майката. Нашият е захапал една пура, седнал е на рибарско столче и гледа в морето с един бинокъл. А ние с футболистчетата че се изтепаме да разтоварваме тука. Мазето напълних догоре със стока, антрето също, в банята също не може да се влезе и като трябва, ходим у комшиите. Добре, че холът ми е на три етажа с мотокара. Оправяме се. Но дочувам, че синчето пак е набарало телефон у ръцете и че стават чудовища. Един тир ми остана да разтоваря, качвам се на една от италианските коли, дето не е регистрирана още, и газ към Варна. Нашият ще срине борсите от купуване. Вчера Кристалина Георгиева ми звъня и ми се кара, че не съм го възпитал добре, щото в Брюксел вече нямало по магазините пастърма, македонско брашно и крем “Здраве”, а тука много се подсичат, вика Кристалина.

Детето нареди нищо да не продаваме- петролът е за нафтовата печка, газът- за газовата печка. Биткойните да набутаме у неговата касичка, а майка му да мине да продава на първа каса в Кауфланд.

И сега какво – чекмеджето я бие у корема…

Калин ВАСИЛЕВ

Subscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Phantoma DelaOpera
Phantoma DelaOpera
1 month ago

Първо на първо-Биткойните не са валута,а спомагателен метод за банкиране,и Второ на Второ-Само чрез подсигурена връзка с парола и ключ се ползват!Така че стига с неинформирани коментари!Колкото до Кауфланд-Чичките и лелките охранители и селяндурите зареждачи с Коулега,оправи си боклука!,го направиха бакалия!В оригиналният Кауфланд такива тъпотии ги няма!

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

ВЕЖДИЧКА ИГРАЕ НА ЖМИЧКА

Както знаем, скулпторът Вежди Рашидов, когото наричаме любовно Веждичка, е председател на Народното събрание. Знаем също, че е депутат от партия ГЕРБ и вече четири мандати е верен неин войник. Но ролята му днес се промени - стана парламентарен шеф и като такъв трябва да показва надпартийност, неутралност, не бива да бъде червен, син, жълт или лилав, нали вече не принадлежи...

Продължете

СЪРАТНИКЪТ

Не знам дали съм самотна, или просто ми се пие без  повод. Да, самотна съм. Ето защо обръщам още една чаша Бейлиз – шоколадов ликьор. А защо съм самотна? Мъжът ми има любима, да не използвам грозната дума, която властва в жълтите издания - но това не е повод за самота – с нея са съратници вече четири години. Не зная...

Продължете

Отново в играта!

З-замириса на избори и настана оживление в партийните редици. Една партия, безславно ударила политическото дъно, сега разчита на новия шанс. Формацията Има такъв народ  почна да си въобразява, че тя още нещо значи и  ще се намери отново такъв  народ, който пак да гласува за нея. Издъненият Слави и неговите пишман политикани сега са измислили нов ход за връщане в играта...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x