fbpx
От категория: Каква стана тя

ДА ЖИВЕЕ ХЕПИЕНДЪТ!

Сашко е намерен!

Извънредни емисии и повсеместна народна радост. Девет дни телевизионните новини започваха, а често и свършваха със сводки по издирването на изчезналия петокласник. След дълго чакания хепиенд социалните мрежи се напълниха със стария футболен възглас: „Господ е българин!”.

Каква е истината за изгубването на детето, едва ли някога ще стане ясно, и не това е най-важното. За последните 20 години са били разкрити 24 000 инцидента като този със Сашко.

Не се сещам обаче за друг подобен случай, чрез който медиите така успешно да са отклонявали общественото внимание от случващото се в страната за сметка на обилната и често истерично поднесена информация по издирването на едно дете. Медиите превърнаха акцията по търсенето на Сашко в някаква кръстоска между трилър и филм на ужасите. И всички с нетърпение чакаха следващия епизод.

Целта да бъде зомбирана публиката беше постигната! Вторачени в малкия екран, зрителите девет дни бяха с притъпено внимание за всичко важно, което стана в държавата. Докато екстрасенси гадаеха къде е детето, а прокуратурата се чудеше дали да разпитва майка му в чужбина, беше гласувано връщането на хартиената бюлетина. За никого не е тайна – хартията е доказано средство за спекулации по време на изборния вот.

Но това не са важни неща, важно е какво дават по телевизията, а там дават бащата на Сашко, който обещава цели 100 000 лева за откриването му. Е, намери се набързо детето и хартиената бюлетина мина без особен народен гняв.

Да живее хепиендът! Следващия път от медиите за разсейване на масата няма да бъде употребено изчезнало дете, нещо друго ще е, но резултатът ще е същият – удобно приспан народ.

И така, докато не дойде времето, в което дори глупакът ще започне да се пита: „Абе мене за будала ли ме вземат!”.

Влади ХРИСТОВ

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

ВЕЖДИЧКА ИГРАЕ НА ЖМИЧКА

Както знаем, скулпторът Вежди Рашидов, когото наричаме любовно Веждичка, е председател на Народното събрание. Знаем също, че е депутат от партия ГЕРБ и вече четири мандати е верен неин войник. Но ролята му днес се промени - стана парламентарен шеф и като такъв трябва да показва надпартийност, неутралност, не бива да бъде червен, син, жълт или лилав, нали вече не принадлежи...

Продължете

СЪРАТНИКЪТ

Не знам дали съм самотна, или просто ми се пие без  повод. Да, самотна съм. Ето защо обръщам още една чаша Бейлиз – шоколадов ликьор. А защо съм самотна? Мъжът ми има любима, да не използвам грозната дума, която властва в жълтите издания - но това не е повод за самота – с нея са съратници вече четири години. Не зная...

Продължете

Отново в играта!

З-замириса на избори и настана оживление в партийните редици. Една партия, безславно ударила политическото дъно, сега разчита на новия шанс. Формацията Има такъв народ  почна да си въобразява, че тя още нещо значи и  ще се намери отново такъв  народ, който пак да гласува за нея. Издъненият Слави и неговите пишман политикани сега са измислили нов ход за връщане в играта...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x