fbpx
От категория: Каква стана тя

За една зелка повече

„Яжте кисело зеле, за да живеете дълго”, съобщи в своя статия в. “Дейли Eкспрес”. Киселото зеле съдържа витамин К2, който допринася за намаляване на риска от сърдечносъдови заболявания.

Уважаеми редактори на „Дейли Eкспрес”, жалко, че чак сега откривате топлата вода по отношение на киселото зеле. В България си го ядем дори на закуска, затова пращим от „здраве” и ни инсулти, ни инфаркти ни ловят. Всичко е от витамин К2-то, да знаете! Именно заради въпросния витамин още щом започне ноември, мазетата на целокупния български народ се напълват с бидони. „Благоуханието”, което се носи от тях, често поставя крехките междусъседски отношения на карта.

Преди няколко дни на входната врата на кооперацията ни изникна следната бележка: „Михайлов, киселото зеле – вън от мазето!”. Съдейки по разкривения почерк, става ясно – анонимката е писана в момент на нервен пристъп. Пред мен любителят на киселото зеле отрече своята вина: „Ще ме карат те да си махна бидона! Хайде бе, ами нали като го изкарам от избата, ще се размирише още повече. Да знаеш, тая бележка само Делирадева я е писала. Какво да кажем за нейните парфюми. Мине ли по коридора, 3 дена след това ухае на българска роза и жожоба!”. „Виж какво, Михайлов, предлагам ти да действаш стратегически!”, посъветвах го аз. „Не само няма да махаш бидона, но ще напълниш и още един. Преди Коледа тръгваш от етаж на етаж и връчваш по една зелка на всеки съсед. Така хем ще ги омилостивиш за миризмата, хем като въртят сарми, ще те благославят”.

Явно ме беше послушал, защото само след дни острата зелева миризма се увеличи двойно повече. Делирадева обаче този път си замълча, дори собственоръчно отлепи първата си бележка. Ето на какви жертви сме способни за една зелка повече.

Влади  Христов

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

Абонамент`2023

Остават броени дни до края на абонаментната кампания - имате възможност да направите абонамент за "Стършел" във всички пощенски станции, в редакцията на вестника или онлайн само до 15 декември! Всички подробности можете да намерите на https://www.starshel.bg/abonament/  Не чакайте последния момент, за да не изпуснете влака!

Продължете

Орден с име на салам

З-з-знак ни дадоха от президенството – наградиха с най-високия орден „Стара планина” не кого да е, а мултака Николай Вълканов, дясна ръка на баш-мултака Илия Павлов, застрелян от неизвестен извършител. И от най-високото място в държавата ни казаха в прав текст: ДС пак е тук и пак ви управлява! Ето какво пише в Уикипедия за  групировката Мултигруп:  „През 90-те години на...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име