fbpx
От категория: Каква стана тя

РИНГ СВОБОДЕН!

ФУТБОЛЪТ – ФУНКЦИЯ НА ДС

Временният шеф на Българския футболен съюз Михаил Касабов се оказа агент на бившата Държавна сигурност с псевдоним Иван. А освен това и кредитен милионер. Но това не е новина. Неговата агентурна принадлежност бе оповестена от Комисията по досиетата през септември 2016 г. при проверка на кредитните длъжници към Банка за земеделски кредит.

През юли 2017-а Комисията по досиетата обяви имената на още 16 сътрудници на ДС, които от 1990 г. насам са били в ръководния орган на БФС – неговия Изпълнителен комитет. Такова голямо ядро на бившите тайни служби, и то в ръководството – общо 17 агенти, едва ли има в друга наша организация.

Под тяхното вещо ръководство футболът ни вече 15 години не може да припари до европейско или световно първенство, а след излагацията срещу Англия Боби Михайлов реши да подаде оставка. При наличието на толкова много бивши сътрудници на тайните служби не бе изненада, че  неговата длъжност бе заета от Михаил Касабов, донасял на три управления в ДС. Той трябва да определи дата за извънреден конгрес, който да избере нови ръководители на футболната централа. Сега се говори, че следващият президент на БФС не е задължително да бъде футболен човек, той може да бъде и от друг бранш, стига да е голям професионалист. Затова няма да се изненадаме, ако с уговорката „големи професионалисти“ в новия Изпълком на БФС влязат други бивши кадри на ДС, които в момента се изявяват в социологията, журналистиката или търговията с оръжие.

 

Борис ЧОЕВ

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

Абонамент`2023

Остават броени дни до края на абонаментната кампания - имате възможност да направите абонамент за "Стършел" във всички пощенски станции, в редакцията на вестника или онлайн само до 15 декември! Всички подробности можете да намерите на https://www.starshel.bg/abonament/  Не чакайте последния момент, за да не изпуснете влака!

Продължете

Орден с име на салам

З-з-знак ни дадоха от президенството – наградиха с най-високия орден „Стара планина” не кого да е, а мултака Николай Вълканов, дясна ръка на баш-мултака Илия Павлов, застрелян от неизвестен извършител. И от най-високото място в държавата ни казаха в прав текст: ДС пак е тук и пак ви управлява! Ето какво пише в Уикипедия за  групировката Мултигруп:  „През 90-те години на...

Продължете

ЕДИН ЗАДРЪСТЕН КАЗУС

В Сатиричния театър „Алеко Константинов” от известно време се играе спектакълът „Една задръстена звезда” от Слав Танев и Боряна Иванова. Режисьор: Калин Сърменов. Режисьорът сигурно е този, но за авторите на текста не е сигурно. По-вярно ще е да се каже, че автор на пиесата е нашият колега, стършелът Йордан Попов, напуснал ни в края на 2015. Малко предистория: През 2015...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име